گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 26 ارديبهشت 1392برچسب:تب مالت, پیشگیری, درمان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

دلیل راه راه بودن گورخرها کشف شد!
وجه مشخصه بسیار متمایز گورخرها، یعنی پوست راه راه آن‌ها چندین و چند دهه دانشمندان را سرگرم چرایی خود کرده بود تا این که اکنون محققان مجاری و سوئدی این معما را حل کردند. به گفته آن‌ها این خطوط برای دفع حشرات خونخوار است.
شرح این گزارش که در نشریه "زیست شناسی تجربی" آمده، حاکیست که این الگوی خاص باعث می‌شود گورخر هدف جذابی برای حشرات نباشد و کلید این پدیده در چگونگی انعکاس نور توسط خطوط سیاه و سفید نهفته است.
"سوزان آکسون" از دانشگاه لوند و از اعضای تیم تحقیق بین المللی که این مطالعه را انجام داد گفت: «ما مطالعه را با بررسی اسب‌هایی با پوست سیاه، قهوه‌ای و سفید شروع کردیم. دریافتیم که در اسب‌های سیاه و قهوه‌ای نور به صورت افقی پولاریزه می‌شود.»
این جلوه باعث جذابیت زیاد این اسب‌های تیره برای حشرات شد. این بدان معنی است که نور منعکس شده از پوست تیره اسب، که به چشمان یک حشره گرسنه می‌تابد، در یک سطح افقی حرکت می‌کند.
دکتر آکسون و همکارانش دریافتند که حشره موسوم به "مگس اسبی" یا تابانوس شدیدا جذب این امواج "مسطح" می‌شود. او توضیح داد: «از یک پوست سفید نور غیرپولاریزه منعکس می‌شود.»
امواج نوری غیرپولاریزه در هر سطحی حرکت می‌کنند و برای حشرات خیلی کمتر جذابند. در نتیجه اسب‌های سفید در مقایسه با اسب‌های تیره خیلی بیشتر از این مگس‌ها در امان هستند.
پس از این کشف بود که تیم محققان به بررسی گورخرها علاقه‌مند شد. آن‌ها می‌خواستند بدانند که چه نوع نوری از بدن راه راه گورخرها منعکس می‌شود، و این مساله چه تاثیری بر مگس‌ها دارد؛ مگس‌هایی که پرآزارترین دشمن آن‌ها هستند.
آکسون همچنین گفت: «ما یک صحنه آزمایشی درست کردیم و الگوهای مختلف را روی تخته‌ها نقاشی کردیم.»
او و همکارانش یک تخته سیاه و چند تخته منقش به الگوهای راه راه با عروض مختلف را در یک مزرعه اسب در منطقه‌ای روستایی در مجارستان قرار دادند.
او توضیح داد: «ما چسب حشرات را روی تخته‌ها چسباندیم و مگس‌هایی که به هرکدام چسبیدند را شمردیم.»
به گفته آکسون تخته راه راهی که بیش از همه به الگوهای واقعی بدن گورخر نزدیک بود خیلی کمتر از بقیه، مگس‌ها را جذب کرد و حتی کمتر از تخته‌های سفیدی بود که نور غیرپولاریزه منعکس می‌کرد.
«این بسیار غافلگیرکننده بود زیرا در یک الگوی راه راه هنوز نواحی تیره که نور پولاریزه را به صورت افقی منعکس می‌کند، وجود دارد. اما نوارها هرچه باریک‌تر، جذابیت آن‌ها برای مگس‌ها کمتر است.»
تیم محققان برای بررسی واکنش مگس‌ها به یک هدف سه بعدی واقعی‌تر، چهار ماکت با ابعاد واقعی با پوستی چسبناک را در مزرعه قرار دادند؛ یکی قهوه‌ای، یکی سیاه، یکی سفید و یکی راه راه مثل گورخر.
محققان هر دو روز یک بار مگس‌های به دام افتاده را جمع کردند و دریافتند که ماکت گورخر کمترین مگس را جذب کرده بود.
با این حال بعضی زیست شناسان تکاملی می‌گویند که این مطالعه سایر توضیحات برای راه راه بودن گورخر را مردود نمی‌کند.


 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 22 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

منقار اردكی یا پلاتی پوس، عجیب‌ترین پستاندار استرالیایی است كه افسانه‌ها و اسطوره‌های زیادی در خصوص شكل‌گیری آن وجود دارد. اكنون بیولوژیست‌های استرالیایی، آمریكایی و اروپایی نقشه كامل دی ان ای پلاتی پوس را به دست آورده‌اند.
نتایج این تحقیقات كه در مجله نیچر منتشر شده، نشان می‌دهد كه عجیب‌ترین حیوان دنیا حتی در سطح ژنتیكی نیز بسیار عجیب است و در حقیقت از نظر دی ان ای خویشاوند پستانداران، خزندگان و پرندگان است.
پلاتی پوس بدنی پوشیده از مو و منقاری شبیه به منقار اردک دارد. به بچه‌های خود شیر می‌دهد و تخم‌گذار بوده و زهر ترشح می‌كند و دارای یک سیستم فرسایش الكترویكی است. این ویژگی‌ها تنها بعضی از ویژگی‌های منحصر به فرد این جانور است.
نتایج این تحقیقات كه به سرپرستی محققان دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس آمریكا انجام شده، نشان می‌دهد كه منقار اردكی همانند خزندگان زهر تولید می‌كند و دارای ژن‌هایی است كه موجب می‌شوند این پستاندار همانند پرندگان و خزندگان تخم‌گذاری كند و روی تخم‌های خود بخوابد اما در عین حال در ژنوم این حیوان ژن‌هایی حضور دارند كه به این جانور امكان می‌دهند همانند سایر پستانداران به بچه‌های خود شیر بدهد.
از سویی دیگر این حیوان همانند پرندگان ۱۰ گونه كروموزوم دارد كه جنسیت این حیوان را تعیین می‌كنند این در حالی است كه انسان و بسیاری دیگر از پستانداران تنها دو گونه كروموزوم تعیین كننده جنسیت دارند.
نتایج این كشف نشان می‌دهد كه این حیوان شگفت انگیز از ۱۷۰ میلیون سال قبل روی زمین می‌زیسته است.
دانستنی‌های بیشتر درباره پلاتی پوس
وقتی دانشمندان انگلیسی در سال ۱۷۹۹ آن را یافتند، نامش را کبک گذاشند زیرا شبیه پرندگان بود. در واقع این حیوان شبیه بسیاری از حیوانات است اما از تیره هیچیک از آنها نیست. این جانور دارای منقار اردک ، دم سگ آبی و پوستی پر پشت است.
پلاتی پوس که نام علمی آن "Ornithorhynchus anatinus" است، مانند پرندگان تخم می‌گذارد ولی مانند پستانداران به بچه‌اش شیر می‌دهد. محل زندگی این حیوان در شرق استرالیا و جزیره تالمانی است. سوراخ‌هایی در جلو منقار این حیوان وجود دارد، از این‌رو می‌تواند مدت‌ها در زیر آب بماند زیرا فقط سر خود را اندکی بیرون از آب نگه می‌دارد و تنفس می‌کند.
پلاتی پوس ماده ۱ تا ۳ تخم می‌گذارد. این تخم‌ها را بوسیله دم خود به بدنش می‌چسباند و آن قدر همراه خود نگه می‌دارد تا نوزادان بیرون بیایند. نوزاد پلاتی پوس در حالی که دندان در دهان دارد، به دنیا می‌آید و از شیر مادر تغذیه می‌کند و به زودی دندان‌های نوزاد می‌ریزد و به جای آن از تکه‌های سفت و شافی کناره‌های منقار خود استفاده می‌کند. در جهان تنها پستاندار زهردار پلاتی پوس است.
غده‌های زهری‌اش نزدیک ران‌هایش قرار دارد و زهر را از طریق مجرایی به سیخک‌های پای عقب حیوان می‌فرستد. زهر او شبیه زهر مار است و گویا در فصل جفت‌گیری برای از بین بردن رقیب از آن استفاده می‌کند‌. پلاتی پوس برای بدست آوردن جفت دلخواه خود شب‌ها به شکار کرم خاکی‌، حشرات آبی‌، خرچنگ آب شیرین می‌پردازد و در روز در لانه خود که در زیر گل و لای است، به سر می‌برد.
پنجه‌های جلو پلاتی پوس پره‌دار است و همین امر شنا کردن آنرا آسان می‌کند اما چون به خشکی می‌آید پرده‌هایش در زیر پایش جمع می‌شود و در عوض چند پنجه نمایان می‌شود.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 9 اسفند 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

اسفنجها (پوریفرا) از ساده‌ترین جانوران هستند. اندازه آنها از چند میلیمتر تا چندین متر تغییر می‌کند. رنگ این جانوران نیز گوناگون است و از خاکستری تا قرمز ، نارنجی ، آبی ، بنفش و سیاه تفاوت دارد. اسفنجها در آبهای شور و اعماق مختلف دریا یافت می‌شوند و تنها یک راسته از این جانوران در آب شیرین زندگی می‌کند.اسفنجها معمولا خود را به سنگها و اجسام جامدی که در آب وجود دارد می‌چسبانند. تعیین هویت و انتساب اسفنجها به جانوران ، در اواسط قرن نوزدهم میلادی صورت گرفت. تعیین جایگاه اسفنجها در رده‌بندی جانوران دقیقا مشخص نیست. به علت هضم داخل سلولی ، اسفنجها از سایر جانوران پریاخته‌ای متمایزند و به این جهت به آنها پرآزیان نیز گفته می‌شود.

مشخصات کلی

  • تقارن در آنها شعاعی است و برخی نیز فاقد تقارن هستند. برخلاف جانوران عالیتر بدن آنها فاقد ساختار مشخصی است.

     
  • تمامی یا قسمتی از پوشش داخلی این جانوران ، از کوانویست (سلولهای یقه‌دار) پوشیده شده است.

     
  • بدن مجهز به سوراخها ، مجاری و دالانهای زیادی است که دائما آب در آنها گردش می‌کند و غذا و اکسیژن را به قسمتهای مختلف بدن می‌رساند.

     
  • این جانوران فاقد اندامهای حرکتی هستند. هضم در آنها ، درون یاخته‌ای است.

     
  • بدن از اسکلت داخلی که سوزنه (Spicule) نام دارد، تشکیل شده است.

     
  • تولید مثل از راه جنسی و غیرجنسی است. تولید مثل غیرجنسی از راه جوانه زدن ، و تولید مثل جنسی از راه ترکیب تخمک و اسپرماتوزوئید صورت می‌گیرد.

     
  • لارو این جانوران مژکدار و در آب شناور است.
  • تصویر

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 11 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تولید مثل Reproduction

تولید مثل در جانوران به دو صورت انجام می گیرد :

1- تولید مثل جنسی : در این نوع تولید مثل بین گامت نر (اسپرماتوزوئید ) و گامت ماده(اوول) عمل لقاح صورت می گیرد و حاصل سلول تخم = زیگوت می باشد که از نظر کروموزومی 2n می باشد. به فرد حاصل از تولید مثل جنسی Oozoid گفته می شود.

بکرزائی ( Parthenogenesis ) یک نوع تولید مثل جنسی است که تخمک بدون دخالت اسپرماتوزوئید رشد کرده و تبدیل به یک فرد بالغ می شود. بکرزائی به سه صورت  انجام می گیرد :

·       بکرزایی دوره ای Cyclic : در این روش روش بکرزایی و دو جنسی به صورت متناوب انجام می شود که در شته ها و خرچنگ ها دیده می شود.

·       بکرزایی اجباری Obligatory Parthenogenesis : تنها روش تولید مثل بکرزایی می باشد.مثل شته ها ،بعضی از زنبورها و شپشک ها

·        اختیاری (Facultative p) در کرم ابریشم ( بصورت اتفاقی ) و در زنبور عسل( بصورت دائمی ) صورت می گیرد .

بکرزایی ممکن است منجر به تولید افراد نر ( Arhenotoky ) یا تولید افراد ماده (Telotoky ) یا افراد نر و ماده با هم (Deotoky  ) شود.

2- تولید مثل غیرجنسی : در این نوع تولید مثل بدون دخالت ها جنس ها فرد جدیدی به وجود می آید که به آن Zooid  یا Blastozoid گفته می شود.تولید مثل غیر جنسی به چند روش صورت می گیرد :

·       اسپورولاسیون : که در آن اول هسته تقسیم می شود و بعد سیتوپلاسم به تعداد هسته ها تقسیم می شود .در پلاسمودیوم دیده می شود.

·       تقسیم دوتایی یا سی سی پاریته : در این نوع تولید مثل سلول مادری بصورت طولی یا عرضی به دو قسمت مساوی تقسیم می شود و سلول های دختری در دو جهت مخالف از هم جدا می شوند.در کرم ها دیده می شود.

·       جوانه زدن : در این نوع تولید مثل غیر جنسی از سلول مادری جوانه هایی تولید می شود که ممکن است بعد ار تکامل از سلول مادری جدا شوند مثل مرجان ها و اسفنجها و یا اینکه متصل به سلول مادری باقی بمانند مثل هیدر

سایر روش های تولید مثل عبارتند از :

- پدوژنز paedogenesis : یعنی لارو دارای قدرت تولید مثل می باشد.در واقع یک نوع بکرزائی پیشرس است چنانچه در پشه Miastor metraloas لاروهای ماده حاوی تخمدانهای رشد یافته ای بوده و سلولهای اووسیت آنها بدون تلقیح رشد می نماید و تبدیل به لاروهای ماده می شوندکه از بافتهای لارو مادر تغذیه می‌نمایند و تولید تخمهای دیگر می کنند. این تخم ها مجددا لاروهای زاینده ، ایجاد می نمایند. به این طریق در نسل های متوالی ، به طرق بکرزائی پیشرس و بدون اینکه تبدیل به حشره کامل بشوند تولید مثل می کنند. گاهی همین حشرات تحت تاثیر درجه حرارت رطوبت، غذا و عوامل دیگر تبدیل به شفیره و سپس حشره کامل می گردند و حشره ماده پس از جفتگیری تخمریزی می‌نماید .

- نئوتنی Neoteny : تولید مثل پیشرس است و در موریانه ها در تحت شرایط خاصی مشاهده می شود . چنانچه ملکه موسس یک کلنی ناگهان از بین برود ، در بعضی از پوره‌ها دستگاه تناسلی بسرعت رشد کرده و بدون اینک خصوصیات ظاهری حشره کامل را پیدا کنند ، وظیفه تکثیر و تولید مثل را به عهده می گیرند.

- چند جنینی Polyembryony این حالت در زنبورهای پارازیتوئید مشاهده  می‌شود . زنبور ماده فقط یک تخم در بدن میزبان قرار می دهد ولی از رشد تخم چندین جنین در بدن میزبان به وجود می آید .

- هرمافرودیسم Hermaphrodism در این نوع تولید مثل هر دو دستگاه تولید کننده تخمک و اسپرماتوزوئید در یک فرد هستند و ممکن است در یک دستگاه یا اینکه در دو دستگاه بصورت مجزا قرار داشته باشند.اصطلاحا این افراد را یک پایه می گویند.مثلا در شپشک استرالیائی Iceria purchasi - حشرات ماده دارای تخمدانهائی هستند که در عین حال وظیفه گونادهای افراد نر را هم بر عهده دارند. بدین ترتیب که در قسمتهای مرکز آن اسپرماتوزوئید تولید می شود و در ناحیه خارجی آن سلول تخم Ovule بوجود می آید. در مراحل بعدی اوول و اسپرماتوزوئید در داخل مجرای تخم Oviduct با هم ترکیب شده تخم حشره را بوجود می آورند که به صورت مجتمع در داخل کیسه های سفید رنگ در انتهای بدن چسبیده اند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 11 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دید کلی

منشا تکاملی جانوران نامشخص است. دراشتقاق یافتن آنها از آغازیان عالی ، تقریبا تردیدی وجود ندارد. اما در حال حاضر ، تعیین گروهی از آغازیان که اجداد مستقیم جانوران بوده‌اند، غیر ممکن است. بر اساس فرضیه‌های ابتدایی ، جانوران از پروتوزوئرها حاصل آمده‌اند. بیشتر جانوران مانند اغلب گیاهان ، دارای ساختمان پر سلولی و پیچیده‌ای هستند که به ترازهای اعضا و دستگاهها می‌رسد. تراز ساختمانی ، نوع تقارن دستگاه گوارشی در مجموع شکلهای اساسی و گوناگونی در جانوران پدید می‌آورند.

هر کس فقط با قسمت کوچکی از جانوران شناخته شده می‌تواند آشنا باشد. چون در جانور شناسی یک هدف عبارت از بدست آوردن دورنمایی از مجموعه سلسله جانوری است، از اینرو برای بررسی کلی وسایلی برای گروه بندی جانوران لازم است. و وظیفه فوق به عهده یک شعبه از جانور شناسی است که طبقه بندی جانوری (Classification Zoology) نام دارد.

تاریخچه طبقه بندی

برای مشاهده متن کامل به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 11 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

فناوری مدرن میکروسکوپی با فراهم کردن امکان مشاهده ی خصوصیات ریخت شناسی ناپیدای عقرب ها، بینش جدیدی نسبت به روابط تکاملی این جانداران برای دانشمندان رقم میزند. دانشمندان به کمک این فناوری توانستند نگاه نزدیکی به پیکره ی زوائد مویی شکل روی کفه های ورقه ورقه ی جاندار داشته باشند و تصویر جدیدی از ساختار سامانه ی تنفسی عقرب ارائه کنند. محققان با نفوذ به سامانه ی تنفسی عقرب که به دلیل شباهت آن با ورقه های تا خورده ی کتاب به(شش کتابی) معروف است،موفق به دستیابی اطلاعات توارثی با ارزشی شده اند که بینش جدیدی به روابط تکاملی، میان عقرب ها می بخشد. به اعتقاد دانشمندان ساختار شش کتابی ها برای بعضی از عنکبوتیان از جمله تمامی عقرب ها،اکثر عنکبوت ها و عقرب های شلاقی امکان تنفس هوا را فراهم میکند و شناخت بیشتر ریخت شناسی این عضو،اطلاعات زیادی درباره ی تبارشناسی این گونه های جانوری به دانشمندان ارائه میکند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 11 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 16 آبان 1398برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

پشه خاکی های ایران

منبعleishmania.blogfa.com

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 13 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

گیاهان و حیوانات به همراه نشانه های هشدار طبیعی تکامل پیدا کرده اند که با توجه به این نشانه ها می توان هویت مسموم یا غیر خوراکی آنها را شناسایی کرد، نشانه هایی که معمولا به واسطه رنگ، الگو و ساختار فیزیکی میزان خطر خود را نمایان می سازند.یافته های جدید نشان می دهند طبیعت به واسطه رنگها، الگوها و ویژگی های ارتباطی که دارد کاملا قابل پیش بینی است و با کمک این نشانه ها به انسانها یا دیگر جانداران هشدار می دهد که "کنار بایست یا پشیمان خواهی شد!"

نتایج مطالعه ای جدید نشان می دهد رنگهای هشدار دهنده معمولا قرمز، زرد یا سیاه هستند که از کنتراست بسیار بالایی برخوردارند.

کنتراست و تندی رنگها در میان جانداران مختلف کاملا هشدار دهنده هستند. برای مثال هرفردی که با یک مار کبرا مواجه شود در کسری از ثانیه درخواهد یافت که به دردسر بزرگی گرفتار شده است. در ادامه استراتژی های متنوعی که گیاهان و حیوانات برای هشدار دادن از آنها استفاده می کنند معرفی خواهند شد.

الگوها و رنگهای بدن مار کبرا به فردی که با این جاندار مواجه می شود هشدار می دهد که به دردسر بزرگی افتاده است

سیستم هشدار حلزون مخروطی "ماربِلد" لکه های بسیار زیبایی هستند که همه را به خود جذب می کنند، غافل از اینکه  سم این جاندار کوچک برای کشتن 20 انسان کافی است

سم عروس دریایی جعبه ای آبی رنگ یکی از قدرتمند ترین سم های موجود در جهان که از سال 1954 تا به امروز جان پنج هزار و 567 نفر را گرفته؛ قربانیان این جاندار دچار شک و اختلال قلبی شده و پیش از رسیدن به ساحل می میرند، این به آن معنی است که رنگ آبی نیز در خانواده هشدار دهنده های طبیعی نقشی مهم دارد

برجستگی، خار و الگوهای راه راه مشابه آنچه بر روی بدن عقرب ماهی ها دیده می شود از دیگر نشانه های هشدار است، بدن این جاندار از تیغهای بسیار تیزی پوشیده شده که به سمی مرگبار آغشته هستند

رنگ زرد در میان لارو حشرات یکی از رایجترین نشانه های هشدار دهنده است

جاندارانی نیز هستند که هوشمندانه ویژگی های یک جاندار خطرناک را تقلید می کنند تا خود را نجات دهند، در حالی که به هیچ وجه خطرناک نیستند برای مثال این حشره کوچک رنگ و الگوی بدن زنبورها و حشرات گزنده را تقلید می کند اما به هیچ وجه خطرناک نیست

 

پستانداران نیز می توانند در دسته جانداران سمی قرار داشته باشند، برای مثال "تنبل" با وجود اینکه هیچ نشانه و رنگ هشدار دهنده ای ندارد، اما سمی خطرناک و دردناک را درون دهانش مخفی کرده است که به ندرت منجر به مرگ خواهد شد

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 7 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دیرینه شناسان آمریکایی و چینی با کشف بقایای فسیلی جدیدی توانستند ارتباط میان پیدایش چینه دان و حذف دندانها را در پرندگان پیدا کنند. دانشمندان آکادمی علوم چین و دانشگاه کانزاس با کشف و بررسی دو فسیل جدید از دو گونه پرنده به نامهای Hongshanornis و Sapeornis که در دوه کرتاسه می زیستند به یک تائید غیرمستقیم درخصوص چگونگی حذف دندان در پرندگان و پیدایش چینه دان دست یافتند.

با بررسی این فسیلها این محققان توانستند ردهایی از حضور چینه دان را در این حیوانات پیدا کنند. چینه دان یک اندام خاص در پرندگان معمولی است که به آنها در خوردن و هضم دانه کمک می کند.

در ابتدای دوره کرتاسه بین 100 تا 145 میلیون سال قبل به عنوان دوره ای بحرانی در تاریخ تکامل پرندگان شناخته می شود. در این دوره بسیاری از پرندگان اولیه پدیدار شدند و به سرعت متنوع شدند. اجداد این پرندگان دندان داشتند و از حشرات تغذیه می کردند.

در پرندگان مدرن دانه خوار، حضور سنگدان اجازه می دهد که آنها به سرعت دانه ها را جمع کنند و سپس در زمانی که پرنده در یک موقعیت آرام به دور از رقبا و یا شکارچیان احتمالی قرار گرفت آنها را هضم کنند.

این درحالی است که تاکنون در هیچ یک از فسیلهای پرندگان اولیه این اندام شناسایی نشده بود. اکنون در این بقایای فسیلی جدید، دانه هایی کشف شد که در موقعیت آناتومیک چینه دان در پرندگان امروزی نگهداری می شدند.

در بعضی از موارد حتی بافتهای نرم سنگدان نیز مشاهده شد که شباهت بسیاری به این ساختار در پرندگان مدرن داشت.

براساس گزارش Cosmos، این کشف همچنین شاهدی برای ارتباط میان پیدایش چینه دان و حذف دندانها است که پیشنهاد می دهد دانه خوار شدن پرندگان احتمالاً یکی از فاکتورهای مهم در کاهش دندانها در پرندگان اولیه بوده است.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 6 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

این کتاب در سال 2012 توسطMaría-Dolores Garcia نوشته شده است

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 6 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کتاب جانورشناس کشاورزی(برای دانشجویان گیاهپزشکی و علوم دامی) توسط اینجانب آیدین زیبایی(مدیریت وبسایت گیاهپزشکی،حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی) و دکتر جلال جلالی سندی دانشیار گروه گیاهپزشکی دانشگاه گیلان در سال 1390 در بیش از 330 صفحه نوشته شده است که در تهیه و تدوین آن از به روزترین منابع جانورشناسی استفاده شده است و تاکید نویسندگان در این اثر بر کوتاه و کاربردی بودن مطالب جانورشناسی برای دانشجویان بوده است و نکته دیگر اینکه این کتاب منبع مناسبی برای دانشجویان شرکت کننده در آزمون کارشناسی ارشد حشره شناسی کشاورزی می باشد

 

سایر تبلیغات مربوط به کتاب جانورشناسی کشاورزی:

1-http://www.bankkm.com/bookdetail.php?book=89431

2-http://www.ketab.ir/bookview.aspx?bookid=1636549

3-http://www.booksite.ir/bo1.php?id=9786001530203

4-http://entomology.iran.sc/m/posts/302

 

برای دانلود فهرست کتاب به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 2 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com