گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

جلد دوم کتاب فیزیولوژی حشرات توسط دکتر علیرضا بندانی استاد گروه گیاهپزشکی دانشگاه تهران به چاپ رسیده است که در این جلد به مباحث گوارشی، دفع، میکروارگانیسم های همزیست، سوخت و ساز حشرات پرداخته می شود.


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 5 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

گوارش و آنزیم­ها در حشرات:

بخش مهمی از غذای حشرات را ماکروملکولهایی نظیر پلی ساکارید ها و پرو تئین­ها تشکیل می­دهند البته لیپید ها نیز به شکل گلیسیریدها، فسفولیپیدها، گلیکولیپیدها، در غذای حشرات دیده می شود و به طور عمومی یک ملکول کوچک قابلیت انتقال به بافت هدف در بدن را دارد، در حالی که ملکولهای بزرگ این ویژگی را نداشته و لازم است قبل از جذب به ترکیبات کوچکتر شکسته شوند. آنزیم های مربوط در معده وبزاق این کار را انجام می­دهند.(Chapman, 1998) نیازهای ضروری غذایی حشرات آنهایی هستند که در اغلب مهره داران وجود دارد (Haves, 1974).

پروتئین­ها، پلی­ساکاریدها ، لیپیدها سه گروه اصلی تغذیه­ای در حشرات هستند که قبل از جذب بوسیله معده میانی حشرات باید مورد گوارش قرار گیرند و به ترتیب بوسیله پروتئازها، آمیلاز و لیپازها که سه گروه عمده آنزیم های گوارشی در حشرات می­باشند، تجزیه ­گردند(Applabaum, 1961) .

رده بندی آنزیم­های گوارشی:

هیدرولازها آنزیم­های گوارشی محسوب می­شوند که بوسیله کمیته بین المللی بیوشیمی و بیولوژی مولکولی رده بندی و نامگذاری آن­ها صورت پذیرفته است. آنزیم­هایی که مسئولیت هیدرولیز کامل پروتئین­ها و تبدیل آن­ها به اسیدآمینه را دارند، پروتئاز (پپتید هیدرولاز (EC 3.4 می­باشند که روی پیوندهای پپتیدی عمل کرده و خود شامل پروتئازها (اندوپپتیداز EC 3.4.21-24) و اگزوپپتیداز (EC3.2.4.11-19) می­باشند. پروتئازها خود بر اساس مکانیسم کاتالیتیکی به دودسته تقسیم می­شوند. با استفاده از کابردهای متفاوت یا اثر pH قابل شناسایی هستند. آنزیم­هایی که باعث هیدرولیز کامل کربوهیدرات­ها وتبدیل آنها به منوساکاریدها می­گردند کربوهیدراز می­نامند. کربوهیدرازها بر اساس سوبسترا اختصاصیشان رده­بندی می شوند.که به دو گروه اصلی تقسیم می­شوند:

1-    Despolymerases

آنزیم­هایی که باعث شکست پیوندهای داخلی در پلی ساکاریدها می­شوند و بر اساس سوبستراهایشان نامگذاری می­شوند از مهمترین اعضا این گروه می­توان به آمیلاز اشاره کرد. البته آنزیم­هایی چون سلولاز، پکتیناز و کیتیناز نیز در این گروه قرار می گیرند آلفا آمیلاز خود با توجه به پیوندی که می­شکند به نام آلفا و بتا آمیلاز نامیده می­شود .(Terra and Ferreia, 1996)

به علت اینکه آلفا آمیلاز D, α 1,4)- گلوکان گلوکانوهیدرولاز(E.C.3.2.1.1 شکستن پیوندهای گلوکوزید داخلی نشاسته و الیگوساکاریدو پلی­ساکارید های مشابه را کاتالیز می­کند، این آنزیم در اغلب گیاهان، جانوران و حشرات و میکروارگانیسم های دیگر وجود دارد(Karen and Malasinky, 1978). آلفا آمیلاز اولین بار در سوسک Tenebrio molitor خالص سازی و ویزگی­های آنزیمی آن تعیین گردید .(Applabuam, 1964) از گروه آنزیم­هایی که در حشرات بر روی زنجیره، 1و4 گلوکان نظیر نشاسته ویا گلیکوژن عمل می­نماید، فقط آلفا آمیلاز یافت شده است.(Terra and Ferreia, 1996)

2-   :Glycosidases

شامل آنزیم­هایی است که الیگوساکاریدها و دی ساکاریدها را هیدرولیز می­کندگلیکوزیدازها بر اساس منوساکاریدها که با کاهش پیوند گلیکوزیدی روی α یا β است نامگذاری می­کنند. بنابراین گلوکز حاصل از عمل آنزیم و شکست پیوندهای آنها ازناحیه α یا β گلوکوزید حاصل می شود. وچنان­که دیده می­شود یک سوبسترا ممکن است بوسیله آنزیم­های مختلف شکسته شود. البته استثناء نیز وجود دارد به عنوان مثال دی ساکارید ترهالوز اگرچه یک α- گلوکوزید است اما آلفا گلوکوزیداز قادر به شکستن آن نیست و فقط تره هالوز یک آنزیم اختصاصی است که قادر به شکستن آن میباشد.آنزیمهای α- β گلوکوزیداز و α- β گالاکتوزیداز نیز جزء این گروه می باشند  

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 3 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com