ساسها از انگل های خارجی حیوانات ساکن غار (احتمالا خفاشها) در زمان غارنشینی انسان تکامل پیدا کرده اند. اولین بار توسط نویسندگان رومی و یونانی به عنوان یک مشکل در مدیترانه از آنها یاد شده است. این حشرات در قرن 11 در آلمان ،قرن 13 در فرانسه و قرن 16 در انگلیس تعیین هویت شدند.
مقدمه:
هنوز از بخشنامه هشدارآمیز وزارت جهاد کشاورزی در مرداد ماه 1388 دو سالی نگذشته پای آفت قرنطینه ای بید برگخوار گوجه فرنگی به کشور ما باز شد و اولین آثار خسارت وحشتناک این آفت در غرب و جنوب کشور بروز یافته است. سال گذشته جمعیت هایی از این آفت به صورت پراکنده در مناطقی از کشور ما رویت شد، ولی در سال جاری سطح خسارت مینوز برگ گوجه فرنگی افزایش پیدا کرده است و در سطح وسیعی از مزارع گوجه فرنگی و سیب زمینی استان های کرمانشاه، کردستان، ایلام، خوزستان و بوشهر ایجاد خسارت نموده است.
در این قسمت اطلاعات جامع و کاملی از ساختمان، ابزارها و روشهای تولید زنبور تریکوگراما Trichogramma و میزبان واسط آن (بید غلات یا سیتوتروگا Sitotroga cerealella) آماده کرده ام که امیدوارم مورد پسند واقع بشه
این گونه تازه کشفشده توسط جان نویس، کارشناس موزه تاریخطبیعی لندن در کاستاریکا کشف شده و تنها 250 میکرومتر (0.25 میلیمتر) درازا دارد که 2.5 برابر ضخامت تارموی انسان است.
نام علمی این حشره با نام علمی Tinkerbella nana است. بالهای عجیبوغریب و کوچک این حشره تزئینی نیستند و مگس ریزاندام به کمک آنها میتواند به راحتی پرواز کند. احتمالا مقدار اندک سطح این بالها باعث کاهش اغتششاش و نیروی مقاومت هوا روی بالها میشود. جزئیات این کشف را میتوانید در اینجا ملاحظه کنید.
که در فک بالا دو جفت دندان ثنایا دارند که جفت دوم به صورت ستونهای کوچکی در پشت دندانهای جفت اول قرار گرفته اند و خرگوشها از این گروهند. ب-زیر راسته Sipmlicidentata که در فک بالا فقط یک جفت دندان ثنایا دارند. انواع موشها در این گروه طبقه بندی شده اند. در زیر فقط به شرح مختصری راجع به گونه هائی از این زیر راسته که در کشاورزی اهمیت دارند می پردازیم: موش مغان Microtus Socialis و Microtus arvalis
اهمیت جنگل جنگل تنها پوشیده از درخت، درختچه و گیاهان نیست این تنها شکل ظاهری جنگل است. از طرف دیگر خاک جنگل که شبکه بسیار وسیعی از ریشه های نباتات را در بر می گیرد محتوی موجودات بیشماری نظیر قارچ ها، باکتری ها و حیوانات کوچک است که در بنای ساختمان جنگل شریک می باشند. درون خاک روی گیاهان کوچک، درختچه ها و شاخه های درختان گروه بیشماری از جانداران مختلف زیست می کنند که از موجودات پست و کوچک از قبیل حلزون، کنه و انواع سخت بالپوش ها آغاز شده، به حیوانات عالی مانند پرندگان و پستانداران خاتمه می یابند. بنابراین تخریب جنگل فقط ختم به از بین رفتن درختان و درختچه های آن نمی شود. با تخریب جنگل پوشش گیاهی به تدریج از بین می رود و در نتیجه آن حشرات، حیوانات و پرندگانی که وابسته به این پوشش (درختی و علفی) بودند از بین خواهند رفت. جنگل ها جزو منابع تجدید شونده محسوب می گردند. هر چند اگر این موهبت الهی به درستی استفاده نشود و به شدت عاری از پوشش شود، فرایند احیاء آن بسیار به درازا می کشد. جنگل فواید بسیاری دارد که حفظ آن در مرحله اول به نفع خود بشر است.
الف) نارون ـ اين گونه تقريباً در كليه نقاط شهر تهران كاشته شده است كه مهمترين آفات آن به قرار زير است: 1ـ سوسك برگخوار نارون Ggalerocella luteola Schrank
-ميزبان : به درختان نارون، داغداغان و آزاد حمله ميكند. II- مشخصات ظاهري : حشره كامل ، سوسكي كوچك با قابالهاي زرد رنگ بوده كه بر روي آنها نوارهاي طولي تيره رنگي ديده ميشود كه در اوايل بهار در اكثر درختان نارون به چشم ميخورند.
این وب سایت محتوی مطالب مختلفی از جمله کتاب ها، تصاویر، اخبار، نرم افزارها و مقالاتی در زمینه رشته گیاهپزشکی،حشره شناسی و بیماری های گیاهی می باشد که به صورت رایگان در دسترس شما قرار می گیرد.دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی
{بترتیب دکتری رشته حشره شناسی کشاورزی و دکتری بیماری شناسی گیاهی}
Email: aidin_zibaei{at}yahoo.com