گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

 

تبلیغات گیاهپزشکی:

1-کتاب جانورشناسی کشاورزی(انتشارات دانشگاه گیلان)            2-ترجمه متون تخصصی گیاهپزشکی

                           

 برای مشاهده تبلیغ روی تصویر کلیک کنید                          برای مشاهده تبلیغ روی تصویر کلیک کنید

 

 

 

 3- کتاب ردیابی و تشخیص پروکاریوت های بیماری زای گیاهی (انتشارات جهاد دانشگاهی)

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 21 ارديبهشت 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 18 ارديبهشت 1399برچسب:آفتکش ها زیستی و میکروبی, آفتکش های زیستی میکروبی, افتکش های زیستی و میکروبی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای دیدن بزرگتر تصویر روی آن کلیک کنید

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 22 تير 1397برچسب:چوبخوارها, سوسک, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 22 تير 1397برچسب:دانلود, انگور,سفیدک پودری, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 29 مرداد 1396برچسب:عارضه های گیاهی, عناصر غذایی گیاهان, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 29 مرداد 1396برچسب:گوجه فرنگی، کنترل آفات، آفات گوجه فرنگی، عارضه های گوجه فرنگی، گیاهپزشکی, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شب پره خیار Diaphania indica

این آفت از میوه ها و برگ های جوان بیشتر تغذیه می کند و خسارت آن در میوه و پوست میوه قابل مشاهده است

 

از میوه ها و برگ های جوان بیشتر تغذیه می کند و خسارت آن در میوه و پوست میوه قابل مشاهده است

کنترل

پایش دقیق مزرعه باید انجام شود که به محض دیده شدن اولیه آفت کنترل موثر انجام شود

حشره کش هایی مانند BT، سایپرمترین، دلتامترین و دی متوآت توصیه شده است.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 5 فروردين 1396برچسب:شب پره خیار, شب پره پنبه, کرم خیار, آفت خیار, گیاه خیار,Diaphania indica, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، نابسمانی جوی در یک سالی که گذشت باعث شد تعداد زنبورهای عسل و پروانه‌ها در جهان به میزان قابل ملاحظه کاهش یابد و سازمان حفظ محیط زیست انگلیس از این مسئله بسیار ناراحت است.

در دهمین گزارش سالانه که از سوی این مرکز منتشر شد کارشناسان اعلام کردند زمستان گرم و بدی آب‌وهوای در تابستان گذشته شرایطی را به وجود آورد که زندگی این موجودات کوچک را به شدت در معرض خطر قرار داد.

در حالی که حشرات از این شرایط جوی بسیار آسیب دیدند،‌ وضعیت جوی مذکور رشد هرچه بیشتر گیاهان را باعث شد و این مسئله نشان داد کشاورزان در سال گذشته بسیار خوشحال بودند.

 زمستان گرم و تابستان بد مهم‌ترین دلایلی بود که کاهش چشمگیر تعداد زنبورهای عسل و پروانه‌ها را باعث شد و این طور که در گزارش مذکور اعلام شد، انگلستان از سال 2006 تاکنون با همین شرایط جوی مواجه است.

طی یک دهه گذشته 2016 بدترین شرایط جوی را داشت و همین مسئله باعث شد بسیاری از گونه‌های حشرات در معرض خطر جدی قرار بگیرند.

«لایتس کاری» از مدیران مرکز سازمان حفظ محیط زیست انگلستان گفت در یک سال گذشته تعداد زنبورهای عسل 85 درصد نسبت به سال قبل از آن کاهش یافت که این یک خطر کاملا جدی بود.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 16 دی 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

ورود سم حشرات به بدن می‌تواند آسیب‌زا یا حتی کشنده باشد. اما محققان اخیرا دریافته‌اند که در زهر زنبور ماده‌ای وجود دارد که می‌تواند با قرارگرفتن در یک کپسول نانو به جنگ ویروس HIV برود. امید می‌رود که با ساخت ژلی از این نانوذرات بتوان از ورود HIV به بدن جلوگیری کرد. جزئی از زهر زنبور با بسته‌بندی در حباب‌های بسیار کوچک می‌تواند HIV را ضربه فنی کند! دانمشندان با آزمایش سیستم ارسال در بشقاب‌های آزمایشگاهی گزارش می‌دهند که این نانوذرات به ویروس می‌چسبند و بدون تخریب سلول‌ها، آن را نابود می‌کنند – فناوری که شاید روزی با آزمون‌های بیشتر از ابتلا به HIV در بعضی افراد جلوگیری کند.

آنتونی گومز (Antony Gomes)، فیزیولوژیست دانشگاه کلکته در هند که کاربرد پزشکی زهرها را مطالعه می‌کند، می‌گوید: «قطعا این روشی بدیع است. گزارش اندکی درباره درمان مبتنی بر زهر علیه ویروس‌ها موجود است. این نوع از پژوهش پتانسیل پیشرفت و توسعه محصولات را دارد.»

پژوهشگر پزشکی، جاشوآ هود (Joshua Hood) از دانشگاه واشنگتن در سینت لوئیس و همکارانش، [تاثیر] نانوذرات حامل سم را در آزمایشگاه بر HIV آزمودند. ذرات ترجیحا به HIV قفل شدند و محموله خود را تحویل دادند: جزء زهری – سمی با نام ملیتین (melittin) – حفره‌های روی پوشش پروتئینی محافظ HIV را پر کرد و به شکل چشمگیر میزان ویروس‌ها را کاهش داد. این پژوهش در نسخه کنونی آنتی‌وایرال تراپی به چاپ رسیده است. آن‌ها همچنین جزء زهری را در سلول‌های سالم انسانی آزمایش کردند. اگرچه می‌دانیم ملیتین غشای سلولی را تجزیه می‌کند، این سلول‌های انسانی به خاطر درمان چندان متاثر نشدند زیرا نانوذرات حاوی ملیتین با ساختار‌های محافظی همراه بودند که در خارج آن‌ها نصب شده بود. این محافظ‌ها مثل ضربه‌گیر عمل می‌کردند تا نگذارند نانوذرات – و به‌ویژه زهر داخل‌شان – با غشای سلولی تماس یابد. این کار به نانوذرات اجازه می‌دهد تا با استفاده از یک سازه قفل-کلید خاص در پوسته پروتئین ویروس چفت شوند و با ویروس‌های بسیار کوچک‌تری پیوند یابند.

نویسندگان این مقاله سلول‌های انسانی را از اندام جنسی بانوان انتخاب کردند که معمولا مکان ورود ویروس HIV هستند. هود می‌گوید این یافته‌ها راه را برای آزمایش بیشتر با هدف بلندمدت ساخت ژلی حاوی این نانوذرات فراهم می‌کند. برونو سارمنتو (Bruno Sarmento) محقق زیست‌فناوری از دانشگاه پورتوی پرتغال می‌گوید اگر بخواهیم از این دارو استفاده عملی کنیم، هنوز هم باید کارهای بسیاری انجام دهیم: «باید توجه بسیاری به تولید نانوذرات به روشی قدرتمند و همگن کرد تا یکنواختی دارو حفظ شود.» همچنین وی می‌گوید چنین ژلی نیاز به ویژگی‌های چسبنده دارد تا مطمئن شویم که نانوذرات در محل درست باقی می‌مانند و از ورود ویروس به جریان خون جلوگیری می‌کنند.

منبع: http://www.sciencenews.org

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 16 دی 1395برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com