گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

پژوهشگران دانشگاه تورنتو عقيده دارند که اين نتيجه‌گيري را مي‌توان به ديگر انواع ارگانيزم‌ها که با استرس مواجه مي‌شوند تعميم داد.
در آزمايش به عمل آمده "لاك رو" محقق زيست‌شناس، سنجاقک‌ها در دو گروه در اکواريوم قرار داده شدند. يک گروه قادر بود تا شکارچي خود را ببيند و بوي آن را احساس کند؛ اما گروه دوم به تنهايي پرورش يافتند.
لاک رو به نتايج جالب تحقيقاتش اشاره كرد و گفت: «بسياري از سنجاقک‌هاي گروه اول که در ارتباط با شکارچيان خود بودند، مردند يا امکان بقاي آنها کاهش يافت اما تنها ۲ درصد در گروه دوم جان خود را از دست دادند.»
وی افزود: «در واقع امکان تکميل پروسه دگرديسي در گروه اول کمتر بود و بسياري از آنها در اين مرحله مرده و به سنجاقک کامل تبديل نشدند

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 18 دی 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 16 دی 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

جیرجیرک

جفت گیری سنجاقک

نوعی مگس

پروانه

شیخک

مگس سیرفیده

مگس میوه

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 10 دی 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

،کپک‌ها با تولید مواد شیمیایی، ماده غذایی را تجزیه و فاسد می‌کنند. تعداد گونه‌های قارچ‌ها از 10 هزار تا 300 هزار تخمین زده می‌شود که اغلب آن‌ها ارگانیسم‌های رشته‌ای (نخ‌ مانند)‌ هستند. اسپور کپک‌ها می‌تواند توسط آب، هوا یا حشرات انتقال یابد.

کپک‌ها می‌توانند روی انواع مختلف مواد غذایی از جمله میوه‌ها و سبزیجات، گوشت‌های کنسروی، ژامبون‌ها، هات‌داگ‌ها، ماکیان، انواع پنیر، ماست و خامه ترش،‌ نان‌ها و غذاهای پخته شده و مغزها رشد کنند. در حالی که اغلب کپک‌ها، دماهای گرم را ترجیح می‌دهند، قادرند در دمای یخچال نیز رشد کنند و از آن جا که نمک و قند را بهتر از سایر میکروارگانیسم‌ها تحمل می‌کنند، می‌توانند روی مرباها و ژله‌هایی که در یخچال قرار دارند، همچنین گوشت‌های عمل‌آوری شده و نمک‌سود مانند سالامی و کالباس نیز رشد کنند.

کپک‌ها به شکل و رنگ‌های مختلف روی مواد غذایی ظاهر می‌شوند، از جمله کپکی که روی لیمو رشد می‌کند، شبیه یک پودر سبز آبی به نظر می‌رسد، کپک توت‌فرنگی به صورت پرز سفید مایل به خاکستری است، گل کلم به نوعی کپک موسوم به کپک سفید یا اسکلروتینیا اسکلرویتوریوم حساس است. این کپک باعث سیاه شدن، سبز شدن یا ظاهر آبکی در سبزی می‌شود، همچنین گوجه‌فرنگی و تمشک می‌تواند مورد هجوم کپک خاکستری یا بوتریتیس بلایت واقع شود.

میوه‌ها و سبزیجاتی که تحت تأثیر این نوع کپک قرار می‌گیرند، معمولاً دارای یک پرز خاکستری قابل رؤیت هستند. پنیر موزارلا و ماست مورد هجوم کمک‌های پنی‌سیلیم و آسپرژیلوس قرار می‌گیرند. از طرفی انواع کپک‌هایی که روی محصولات گوشتی رشد می‌کنند، آلژماریا، آسپرژیلوس، بوتریتیس، کلادوسپوریوم، فوزاریوم، ریزوپوس، ژئوتریکوم و غیره هستند.

همچنین کپک شایعی که روی نان‌ها رشد می‌کند (ریزوپوس) ابتدا شبیه به یک پرز سفید نخی است، اما پس از چند روز به رنگ سیاه در می‌آید. خال‌های سیاه ریز، اسپورهای این کپک هستند که می‌توانند برای تولید کپک‌های بیشتر رشد کنند. کپک‌ها نه تنها روی سطح مواد غذایی رشد می‌کنند، از جمله به شکل خز خاکستری روی کالباس، غبار سفید روی پنیر چدار، حلقه‌های مخملی شکل به اندازه سکه روی میوه‌ها و غیره، بلکه با رشد زیاد کپک روی ماده غذایی، رشته‌های نخ مانند کپک عمیقاً در آن نفوذ می‌کند و این مسئله به ویژه در مورد کپک‌های خطرناک که در شرایط مناسب، سموم قارچی (مایکوتوکسین‌ها)‌ را تولید می‌کنند، حائز اهمیت است و مواد سمی که اغلب در رشته‌های کپک و اطراف آن‌ها وجود دارد، می‌تواند در سرتاسر ماده غذایی پخش شود. کپک‌ها می‌توانند باعث ایجاد واکنش‌های آلرژیک، مشکلات تنفسی، بیماری‌های کبدی و حتی سرطان شوند. انواع سموم آفلاتوکسین که اغلب در مواد غذایی مانند ذرت، بادام‌زمینی و سایر مغزها و نیز در مواد غذایی با منشاء دامی مانند جگر، شیر و لبنیات (حاصل از دام‌های آلوده به آن سموم)‌ دیده می‌شود، ناشی از رشد کپک آسپرژیلوس فلاووس در این‌گونه مواد غذایی است.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 5 دی 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

هجوم هزاران زنبور عسل روی بال یک هواپیما در فرودگاه پیتسبورگ پنسیلوانیا، پرواز به نیویورک این هواپیما به تأخیر انداخت.

این زنبورها از گونه ‌های محافظت شده ‌ای هستند که مسئولین فرودگاه از نظر قانونی اجازه کشتن آنها را نداشتند و آنها بلافاصله با متخصصان زنبور تماس گرفتند و پس از دقایقی از مزاحمت این حشرات خلاص شدند.

بر اساس بررسی رسانه ها، این چهارمین حمله زنبور‌ها به فرودگاه پیتسبورگ است و به نظر می ‌رسد باید منطقه ای بزرگ برای سکونت در اطراف این فرودگاه داشته باشند. این زنبور‌ها در دفعات قبلی یک بار در ماه مه و یک بار هم در ژوئن به تجهیزات فرودگاه حمله کردند، اما این نخستین بار بود که یک هواپیما در باند پرواز با هجوم زنبور‌ها روبه‌ رو می‌شد.

یکی از کارشناسان نیز پس از مهار این کلونی عظیم زنبور‌ها گفت: نحوه حیات این زنبور‌ها به نحوی است که پس از مدتی با تولد ملکه جدید به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ یک دسته با ملکه جدید می ‌مانند و دسته دیگر با ملکه پیر به دنبال خانه جدیدی می ‌افتند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

استفاده از پادزهر حشرات از اوایل قرن بیستم آغاز شد. خانم دکتر "جوآن کلارک" در استرالیا به این مسئله اهتمام ورزید و در اثر تجربه فهمید که در سطح خارجی مگس پادزهر وجود دارد که برخی از امراض و بیماریها را معالجه می کند، بنابراین اذعان داشت که در مگس شفا وجود دارد. 

 
هر کسی در این زمینه نظریه ای ارائه کرد. اما کسب تجربه همچنان ادامه داشت تا اینکه تعدادی از اندیشمندان بحثهایی در این زمینه مطرح کردند و فهمیدند که مگسی که بیشتر بیماریها را حمل می کند، بیشترین پادزهر را که منجر به شفای بیماریها می شود، نیز حمل می کند؛ به گونه ای که تنها ناقل امراضی که حمل می کند، نیست. 
  
وجود این مسئله امری منطقی است، زیرا مگس باکتریهای مضر زیادی در جسمش حمل می کند تا بتواند به زندگی ادامه دهد؛ بنابراین باید ضد این باکتریها را نیز حمل کند و این مواد را که خداوند افزایش داده برای این است که از برخورد ویروسها و بیماریها با او جلوگیری کند. 
  
محققان می گویند: مگس انواع زیادی از باکتری، ویروسها و میکروبهای بیماری زا را حمل می کند، اما همزمان در سطح جسمش مواد ضد این میکروبها را نیز حمل می کند. بهترین شیوه برای آزادسازی پادزهر از مگس فروبردن آن در مایعات است. این کشف جدیدی است که محققان را متحیر کرده و هرگز توقع نداشتند که بیماری و دارو را در یک مخلوق و آن هم در مگس بیابند و سؤال این است: آیا این همان چیزی نیست که حضرت محمد (ص) قرنها پیش بیان کرده بود؟ 
  
محققان به صورت ناگهانی دریافتند که بهترین شیوه برای آزاد سازی این مواد یا همان پادزهرها فروبردن مگس در مایع است. زیرا پادزهرها بر سطح خارجی جسم مگس و بالهایش وجود دارد. 
  
البته این اطلاعات طی سالهای اخیر مطرح شد و هنگامی که محققان غرب از آن صحبت می کردند آنرا بسیار عجیب می دانستند و از آن شگفت زده می شدند. زیرا برای آنها اطلاعات جدید و عجیبی به شمار می رفت.
  
امروز پزشکان روسیه تلاش می کنند تا درمان جدید با مگس را توسعه دهند؛ زیرا دریافتند که مگس حاوی مواد زیادی است که بیشتر از داروهای سنتی و قدیمی به شفا و درمان بیماریها کمک می کند . آنها می گویند که این درمان جدید در دنیای پزشکی انقلابی به پا خواهد کرد. 
  
بنابراین دو حقیقت علمی موجود است: یکی آنکه سطح خارجی مگس حاوی پادزهرهایی است که میکروبها و ویروسها را از بین می برد. دوم آنکه بهترین شیوه برای آزادسازی این پادزهرها فروبردن مگس در مایعات است.  
  
در حدیثی از حضرت محمد (ص)، این دو حقیقت مطرح شده است: (إذا وقع الذباب فی شراب أحدکم فلیغمسه ثم لینزعه، فإن فی أحد جناحیه داء وفی الآخر شفاء)" هنگامی که مگسی در نوشیدنی یکی از شما افتاد، آنرا در آب فروبرید سپس از آن نوشیدنی استفاده کنید؛ زیرا در یکی از بالهای مگس درد و در دیگری درمان است. " 
  
این حدیث شریف نبوی برای این است تا غذایی که در آن مگس افتاده را هدر ندهیم، کافی است که آنرا در آب فرو بریم تا مواد ضد میکروبها آزاد شود. ما امروز می بینیم که محققان بی آنکه بدانند کلام حضرت محمد (ص) را تکرار می کنند. 
  
پروفسور جان الوارز براوو از دانشگاه توکیو می گوید: چیزهای دیگری وجود دارد که انسان قبول کند در مگس شفا وجود دارد. بنابراین به زودی خواهیم دید که درمانی موفق برای بیشتر بیماریها از مگس استخراج می شود. همچنین برخی از محققان ایالات متحده آمریکا تلاش می کنند تا راه جدید شفا در استفاده از مگس بیابند و تأکید می کنند که درمان با مگس امری مقبول و علمی در آینده ای نزدیک است . 
  
حشره شناسان در دیگر بررسی های خود تشابه زیاد میان قلب مگس و قلب انسان را مورد تأکید قرار دادند. آنها سعی می کنند تا امراض قلبی را با استفاده از مگس درمان و برطرف کنند. این یعنی اینکه درمان بیماریهای قلبی نیز در مگس وجود دارد. 
  
طی چند ماه محققان دانشگاه آبرن به وجود پروتئینی در بزاق مگس پی برده اند . این پروتئین ممکن است که التیام زخمها و شکافهای پوستی مزمن را تسریع کند. 
  
محققان دانشگاه استنفورد اعلام کردند: برای اولین بار است که کشف کرده اند ماده ای در مگس وجود دارد که سیستم دفاعی بدن انسان را تقویت می کند. 
  
خانم کلارک می گوید: " ما درباره پادزهرها در جایی صحبت می کنیم که هیچ کس پیش از این توقع نداشته است." اما این محقق و محققان دیگر سخنان حضرت محمد (ص) را درباره شفا در بالهای مگس که بیش از 1400 سال پیش گفته بود را فراموش کرده اند. 
  
به جای اینکه شخص از دقت تعبیر نبی گرامی تعجب کند، از وجود شفا در بالهای مگس و شیوه آزادسازی این مواد، یعنی چگونگی به دست آوردن پادزهر در فرو بردن مگس در آب تعجب می کند. این اطلاعات چند سال پیش کشف شده؛ اما این حدیت شاهد صدق و راستی حضرت محمد (ص) و در پاسخ به ادعای کسانی است که احادیث مصطفی (ص) را مملو از اساطیر و افسانه می خوانند . چرا که هر کلمه ای که با آن سخن گفت کلامی حق از جانب خداوند بلند مرتبه بوده است.

House Fly (Musca domestica) Wing

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 28 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 27 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای بزرگ نمایی تصویر روی آن کلیک کنید

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 25 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

حشره ای از زیر راسته Cicadomorpha ها که بسیار ریز است نقریباً از مگس خانگی ریزتر است.

در این صحنه Cicadomorpha در حال پوست اندازی و بلوغ است

شیخک

مورچه خانگی که اندازه آن یکی دو میلیمتر بیشتر نیست!

مگس سیرفیده

زنبور وحشی

مگس خانگی

مگس خانگی که هالتر آن به زیبایی مشخص است

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 25 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 15 16 17 18 19 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com