گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

تصویر توسط این جانب(آیدین زیبایی) در باغ گیاهشناسی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران گرفته شده است

در این برگ نارون شما به خوبی رنگ های مختلفی که در پاییز در برگ ها ایجاد می شود مشاهده می کنید برای اطلاعات بیشتر در این زمینه(تغییر رنگ برگ درختان) شما می توانید مطلب موجود در قسمت تصاویر سایت را مشاهده کنید که به صورت کاملی در این زمینه توضیح داده شده است

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:پاییز, برگ نارون, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تصویر پشه نر

این تصویر توسط اینجانب(آیدین زیبایی) در رشت گرفته شده است

 

 

 

 

تصویر پشه ماده

این تصویر توسط اینجانب(آیدین زیبایی) در رشت گرفته شده است

 

 

تصویر جفت گیری پشه

این تصویر توسط اینجانب(آیدین زیبایی) در رشت گرفته شده است

کپی برداری با ذکر منبع بلامانع است

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:تصاویر پشه, جفت گیری پشه, پشه نر و پشه ماده, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

 از نام های دیگر سنجاقک می توان به چیچیلاس(در گویش گیلکی) و عقاب حشرات نام ببریم. چشم درشت و برجسته سنجاقک دارای بیش از 300 هزار واحد بینایی است و سرعت پردازش در مسافت کوتاه به 50 کیلومتر در ساعت می رسد.
 سنجاقک با کمک دو جفت بال می تواند در هوا بایستد و یا به عقب پرواز کند.
گونه ماده سنجاقک قابلیت غواصی دارد و برای تخم گذاری تا ته آب برکه ها غوطه می خورد و تخم ها را به زیر برگ های شناور، ساقه گیاهان و در ماسه و لجن می ریزد و لاروها تا لحظه پیدا کردن توانایی پرواز ، زیر آب زندگی می کنند.
سنجاقک، گوشتخوار و شکارچی در حین پرواز حشرات را شکار می کند و از این رو به آن عقاب حشرات گفته می شود

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 حشرات برای اینکه بتوانند در شرایط مختلف از جمله تغییرات فصل زنده بمانند در طی میلیون ها سال تغییراتی حاصل کرده اندو نتیجه آن اشکال مختلف در طی چرخه زندگی انسان است.
در پاسخ به این سوال که حشرات چگونه زمستان را سپری می کنند؟ باید گفت تغییراتی در چرخه زندگی آنها رخ ممی دهد: غالب حشرات تخم گذار هستند نوزاد حشره پس از خروج از تخم شروع به تغذیه از گیاهان یا سایر موجودات زنده می کنند.
چرخه زندگی حشرات در دو حالت دگردیسی تدریجی و کامل انجام می گیرد یعنی وجود مراحل تخم، لارو یا نوزاد، شفیره و حشره کامل به آنها اجازه می دهد در شرایط مختلف آب و هوایی خود را تطبیق دهند.
وی افزود: تقریبا 99درصد پروانه ها در مناطق معتدله برای غلبه بر سرما زمستان را به صورت شفیره می گذرانند به این معنا که پروانه ماده در تابستان تخم های خود را گذاشته و لاروها پس از خروج و تغذیه، شفیره شده و پاییز و زمستان را به همین صورت می گذرانند. پروانه ماده اندکی پس از تخم گذاری می میرد و نسل بعدی زمستان را به صورت شفیره سپری و در بهار با گرم شدن هوا پروانه ها از شفیره خارج می شوندو به پروانه در می آیند.
 شفیره های زمستان گذران، معمولا در زیر خاک، تنه درختان و یا زیر بوته های مختلف در پناه هستند، تصریح کرد: اگر در پایان زمستان پس از ذوب تدریجی برفها در منطقه ای جنگلی یا کوهستانی قطعه سنگ یا چوبی را برگردانیم، می توانیم زیرآن شاهد تجمع این حشرات باشیم که رفته رفته آماده فعالیت می شوند.
 گاهی نیز به داخل خانه های ما پناه می آورند در گوشه و کنار منزل، داخل حیاط، زیرزمین، انباری، حتی اتاقهایمان می توانیم انواعی از حشرات را بیابیم که از سرمای خارج به داخل پناه آورده اند.
نادری خاطرنشان کرد: درهر حال حشرات برای زنده ماندن مکانیزمهایی دارند که با شرایط طبیعی زندگی اشان تطبیق کامل پیدا کرده و این اجازه می دهد نسل خود را حفظ کنند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 17 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

حشرات پرنده ساخت نيروي هوايي آمريكا. اين هواپيماهاي بدون سرنشين كوچك براي انجام عمليات هاي مخفي شناسايي در محيط هاي شهري طراحي شده است.

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 15 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

بال حشرات پشت الماسی مملو از قطعات کریستالی جواهر مانند است که در درون حفره‌هایی در درون پوسته حشره قرار گرفته‌اند و دانشمندان از یک قرن پیش که این حشره کشف شد، مجذوب این قطعات جواهر مانند شده‌اند.

تجزیه و تحلیل‌های جدید بر روی این قطعات کریستالی نشان داده‌اند این قطعات از ساختار هندسی بسیار دقیقی برخوردار هستند و شباهت زیادی به الماس‌های واقعی دارند، با این تفاوت که به جای اتم‌های کربنی از ساختاری متشکل از کیتین و هوا ساخته شده‌اند.
این کریستال‌ها پنج تا ده بار بزرگتر از ابعادی هستند که دانشمندان پیش از این برای آنها متصور شده بودند. به گفته محققان دانشگاه "گرونینگن" ایجاد چنین ساختارهایی فراتر از توانایی‌های انسان است.
محدودیت‌های موجود برای ایجاد چنین ساختارهایی در زمینه فناوری برش لیزری خواهد بود زیرا ظرافت و پیچیدگی این کریستال‌های کوچک فراتر از تصور و قدرت انسان است.
هنوز مشخص نیست که چرا بدن این حشرات به این شکل تکامل یافته‌اند، از این رو محققان در حال بررسی عملکرد بیولوژیکی این کریستال‌ها هستند. محققان این کریستال‌ها را با استفاده از میکروسکوپ‌های الکترونی اسکن کرده و تصاویری از آنها به ثبت رسانده‌اند:








 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 15 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محققی ژاپنی با در هم تنیدن تارهای عنکبوت چیزی فراتر از دامی برای شکار حشرات ساخته و موفق به تولید سیمهایی مقاوم برای ساز ویولن شده است.

 این رشته ها به نسبت سیمهای ویولنی که از فلز یا روده حیوانات ساخته می شدند از ارتعاش و نرمی بیشتری برخوردارند. این ویژگی ها به دلیل شیوه تاباندن تارهای عنکبوت به یکدیگر در سیمهای جدید ویولن به وجود آمده است.

"سینگیوشی اوساکی" از دانشگاه پزشکی نارا برای سالها مجذوب ویژگی های مکانیکی تارهای عنکبوت شده بود. وی به ویژه بر روی نوعی خاص از تار عنکبوت که عنکبوتها از آن برای اویزان شدن استفاده می کنند متمرکز شده و قدرت کشسانی آن را در سال 2007 محاسبه کرد. اوساکی شیوه های دستیابی به مقادیر زیادی از این تارهای عنکبوت را ارتقا داد و اکنون بر روی کارایی های این تارهای عنکبوت متمرکز شده است.

به گفته وی سازهای زهی از قبیل ویولن موضوع بسیاری از مطالعات علمی بوده اند اما تا کنون به تمامی جزئیات آن توجهی نشده زیرا بیشتر محققان و حتی کاربران بیشتر از سیمهای ویولن به بدنه آن توجه دارند. اوساکی با استفاده از 300 عنکبوت "نفیلا ماکولاتا" موفق شد تا حجم زیادی از تارهای عنکبوت تولید کند.

وی برای ایجاد هر یک از سیمهای ویولن سه هزار تا پنج هزار رشته تار عنکبوت را در یک جهت به یکدیگر تاباند تا رشته ای ضخیمتر به وجود آورد. رشته های نهایی از تاباندن سه رشته از نمونه های ضخیمتر به دست آمد. اوساکی سپس قدرت کششی این تارها را محاسبه کرد، عاملی حیاتی برای ویولونیستها که می تواند از پاره شدن تارها در هنگام نواختن جلوگیری کند. آزمایش بر روی این تارها نشان داد تارهای ویولن عنکبوتی پیش از پاره شدن نسبت به دیگر تارهایی که از مواد فلزی یا نایلونی ساخته شده اند فشار کمتری را تحمل می کنند.

بر اساس گزارش بی بی سی، بررسی نزدیکتر با استفاده از میکروسکوپ الکترونی نشان داد که این تارها در برش عرضی به شکلی کامل گرد هستند و هیچ فضای خالی میان اجزای سازنده آن وجود ندارد و همین ویژگی استقامت آنها را نسبت به دیگر انواع تارهای ویولن افزایش داده است.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 15 آذر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 17 18 19 20 21 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com