گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

این پاورپوینت در مورد انواع عامل بیمارگر گیاهان بحث می کند

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 2 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

این پاورپوینت در مورد زیست شناسی و اکولوژی نماتدها بحث می کند

 برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 2 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عادت غذایی سوسکهای کوچکی به نام "اپومیز" برای بسیاری از دوزیستان از قبیل قورباغه ها بسیار وحشتناک و دردآور است زیرا این سوسک با حضور در کنار دوزیستان اعتماد آنها را جلب کرده و سپس آنها را به قتل می رساند.

یکی از انواع سوسکهای زمینی عادت غذایی بسیار ترسناک و عجیبی دارد. این سوسک که "اپومیز" نام دارد بسیاری از دو زیستان که ابعاد بدن آنها چند برابر ابعاد بدن خودش است را کشته و می خورد، در حالی که معمولا دوزیستان از حشرات تغذیه می کنند نه حشرات از دو زیستان!

غذای معمول این سوسکها دیگر انواع بی مهرگان از قبیل پشه ها، کرمها و حشرات مرده است اما محققان در نهایت ناباوری مشاهده کردند هر زمان این سوسک در کنار یک دو زیست مانند قورباغه قرار می گیرد به راحتی آن را کشته و می خورد. 

این سوسکها ترجیح می دهند پیش از شکار کردن یک دوزیست به خوبی شکار خود را شناسایی کنند از این رو در طول روز با به اشتراک گذاشتن پناهگاهشان با دوزیستان در نزدیکی آنها زندگی می کنند اما در شب همه چیز مرگبار شده و سوسک با حمله ای ناگهانی دوزیست را می کشد.

این سوسکها برای تامین غذای خود چندان وسواس به خرج نمی دهند و همه انواع دوزیستان را می خورند، از قورباغه ها گرفته تا وزغ، سمندر آبی و مارمولک.

نحوه به قتل رسیدن دوزیستان به این شکل است که سوسک ابتدا پشت دو زیست را می گزد که در نتیجه آن شکار از خود عکس العمل شدیدی نشان می دهد و تلاش می کند سوسک را به گوشه ای پرتاب کند.

بر اساس گزارش ان بی سی، سپس سوسک در پشت دو زیست شکافی به وجود می آورد که جاندار را طی چند دقیقه فلج می کند و در نهایت سوسک به آرامی خوردن غذایش را آغاز می کند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 2 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محققی در منطقه هیمالیا موفق به عکاسی از گونه ای از پروانه بیدی با نام "آتاکوس" یا "اطلس" شده است که به عنوان بزرگترین پروانه بید در جهان معرفی شده است.

این پروانه شگفت انگیز که توسط محققی به نام "ساندش کادور" در شرق منطقه هیمالیا مشاهده شده است، طول بالهایی برابر 25 سانتیمتر دارد.

کادور که این پرانه را حشره ای غول پیکر می نامد تایید می کند که زمانی پروانه بالهایش را از هم باز کرد درست مانند این بود حشره قصد حمله دارد و حالتی دفاعی به خود گرفته است.

کادور پس از غلبه بر ترس خود به حشره نزدیک شده و عکسبرداری از آن را آغاز کرد. با این همه حقیقت این است که این پروانه غول پیکر با وجود ابعاد بزرگی که دارد کاملا بی خطر است.

طول بالهای این پروانه 25 سانتیمتر است

دلیل انتخاب نام اطلس برای این حشره الگوهای رنگارنگی است که بر روی بالهای آنها دیده می شود و یادآور نقشه های رنگارنگ جغرافیایی است. طول عمر این بیدها حداکثر دو هفته است، این حشرات که پرنده هایی ناپایدار هستند برای پرواز به مناطق دوردست نمی روند و تنها هدف آنها در طول زندگی شان به عنوان یک پروانه بید، تولید مثل است.

بیدهای اطلس در جنگلهای گرمسیری جنوب شرق آسیا یافت می شوند و در مجمع الجزایر "مالای" به وفور دیده می شوند. کرم این پروانه برای داشتن بالهایی به این وسعت، باید برای بیش از 6 هفته به صورت ثابت به خوردن ادامه دهد.

 

الگوی رنگارنگ بالهای این بید الگو و رنگ بدن جانداران سمی را تقلید کرده است

محققان بر این باورند الگوی ترسناک روی بالهای این حشره برای ایجاد هراس در دل شکارچیانی است که فکر شکار بیدها را در سر می پرورانند، رنگهای به کار گرفته شده در بالهای این پروانه های بزرگ به صورت زیرکانه ای مشابه رنگ بدن جانداران سمی در طبیعت است.

بر اساس گزارش میل آنلاین، ظاهر این حشره به اندازه ای جالب توجه است که چینی ها این حشره را "بید کله ماری" می نامند زیرا سر بالهای این بید به سر خزنده ها شباهت دارد.
 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

محقق ایرانی دانشگاه "ماین" موفق به ابداع ماهیچه های مصنوعی برای روباتهای حشره خوار شده است که می توانند حرکات برگهای روباتیک را به منظور به دام انداختن حشرات و هضم و تبدیل آنها به انرژی کارامدتر سازد.

روباتهایی حشره خواری که با الهام از گیاهان حشره خوار "ونوس" ساخته شده و از حشرات و عنکبوتها به عنوان سوخت استفاده می کنند، به واسطه ابداع محقق ایرانی دانشگاه ماین به مواد هوشمندی مجهز شده اند که می تواند سرعت به دام انداختن شکارها را افزایش دهد.

گیاهان حشره خوار با استفاده از دو برگ خاص می توانند حشرات را شکار کنند، برگهایی که ویژه شکار این جانداران طراحی شده است. زمانی که یک حشره بر روی این برگها فرود می آید تارهای ریز موجود بر روی برگها را تحریک کرده و سیستم دام اندازی را فعال می کند و به این شکل برگها در کمتر از 100 میلی ثانیه با سرعت بر روی هم قرار گرفته و بسته می شوند، پس از آن حشره کشته و هضم می شود. بازسازی این شیوه به آن معنی است که باید موادی را یافت که نه تنها می توانند از حضور حشرات آگاه شوند، بلکه می توانند به سرعت واکنش نشان داده و بسته شوند.

محققان کره ای دانشگاه ملی سئول پیش از این چنین بازسازی را با استفاده از مواد حافظه دار انجام داده بودند. این مواد زمانی که در معرض فشار، حرارت یا جریان الکتریکی قرار می گیرند بین دو حالت پایدار تغییر وضعیت می دهند. محققان از دو ماده مختلف استفاده کردند، قطعاتی صدف مانند از فیبرهای کربنی که عملکردی مانند برگها دارند و به قطعه ای فلزی فنر مانند به عنوان حافظه وصل شده اند. وزن یک حشره بر روی فنر منجر به بسته شدن سریع برگها می شود و به این شکل حشره به دام می افتد. برای باز شدن دوباره برگها از هم تنها کافی است تا جریان الکتریکی به برگها وارد شود.

با این همه محقق ایرانی دانشگاه "ماین" نسبت به این فناوری رویکردی متفاوت دارد. روبات حشره خوار محسن شاهینپور از ماهیچه های مصنوعی برخوردار است که از غشای پلیمری پوشیده از الکترودهای طلا ساخته شده است. جریانی با عبور از میان این غشا منجر به خمیده شدن آن به یک سو می شود، همچنین با معکوس شدن قطبیت جریان حرکت غشای الکترودها نیز معکوس می شود.

بر اساس گزارش گیزمگ، خمیده شدن مواد موجب تولید ولتاژی می شود که شاهینپور از آن برای ایجاد حسگرهایی استفاده کرده است. زمانی که حشره ای بر روی برگهای روباتیک فرود می آید، ولتاژ کوچک ایجاد شده منجر به فعال شدن منبع انرژی بزرگتری می شود که این منبع بار الکتریکی متضادی را به برگها وارد می کند و به این شکل برگها به سمت یکدیگر کشیده شده و بسته می شوند و حشره به دام می افتد.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

"دوسان بنو" دانشجوی اهل اسلواکی است که به حشرات علاقه ای ویژه دارد و از این رو تمامی تمرکز خود را به عکاسی ماکرو از حشرات و عنکبوتهایی قرار داده است که روزانه در محیط زندگی انسانها پرسه می زنند.

بنو این جانداران را از فضای خارج از منزل خود به دام انداخته و سپس برای عکاسی آنها را به استودیو ویژه حشراتش می برد، جزئیات تصاویری که وی از این حشرات به ثبت رسانده به اندازه ای است که تارهای موی بدن، آرواره و نیش آنها قابل مشاهده است، جزئیاتی که با چشم غیر مسلح قابل مشاهده نیستند.

بنو با تاکید به تنوع بالایی که در میان حشرات وجود دارد، می گوید در میان آنها انواعی وجود دارند که ابروهای رنگین کمانی یا موهای بسیار بلند دارند و تفاوت در ساختار بدن حشرات به اندازه ای است که انگار هر یک از آنها از یک سیاره جداگانه به زمین آمده اند:

پرتره ای از یک زنبور سرخ

عنکبوت جهنده، جزئیات تصاویر ماکرو به اندازه ای است که تارهای موی بدن حشرات نیز دیده می شوند

پرتره یک مگس

حشره Buzzer Midge(نوعی شاپرک)

سنجاقک سرخ

پرتره یک مگس معمولی

پرتره ای از یک خرمگس

چهره یک زنبور معمولی از نزدیک

سنجاقک لاجوردی

سنجاقک دم آبی

 

 

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 1 آبان 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

زنبورها نه تنها به واسطه گرده افشانی خود در کشاورزی بر روی زمین نقش حیاتی به عهده دارند، بلکه اکنون آشکار شده است که این حشرات با هوش می توانند انسانها را از خطر انفجارهای ناشناخته حفظ کنند.

 محققان MIT دریافته اند پروتئین "بامبولیتین" که مقادیر زیادی از آن را می توان در سم زنبور یافت، از قابلیت ردیابی تک مولکولهای انفجاری نیترو-آروماتیک معطری مانند TNT برخوردارند. در صورتی که از این مولکولها در حسگرهای به کار رفته در فرودگاه ها استفاده شود، می توان این حسگرها را نسبت به آنچه اکنون هستند، برای ردیابی مواد منفجره حساس تر ساخت.

 

 

محققان سطح داخلی نانوتیوبها را به این پروتئین آغشته کردند و سپس آنها را در معرض جریان هوایی قرار دادند که از مجاورت مواد منفجره عبور داده شده اند. نانو لوله ها به صورت طبیعی از خود نور ساطع می کنند و هنگامی که رایحه مواد منفجره از مجاورت آنها عبور می کند، شدت تابش این نور در اثر ترکیب پروتئین نیش زنبور و عوامل نیترو-آروماتیک تغییر می کند.

با وجود اینکه امکان دیدن این نور توسط چشم غیر مسلح وجود ندارد، این تغییر در پرتو نوری نانو لوله ها را می توان با استفاده از میکروسکوپهایی ویژه ردیابی کرد. محققان با ترکیب کردن انواع مختلفی از نانولوله های کربنی و پروتئین بامبولیتین توانستند انواع مختلفی از مواد منفجره را شناسایی کنند. از چنین سیستمی می توان برای ردیابی مولکولهایی که در هنگام تجزیه مواد منفجره ای مانند TNT به وجود می آیند نیز استفاده کرد.

بر اساس گزارش بی بی سی، در حال حاضر حسگرهای تجاری مواد منفجره ذرات باردار هوایی را با کمک طیف نگاری ردیابی می کنند و با وجود اینکه چنین سیستمهایی از مقاومت بالا و هزینه کمی برخوردارند، نمی توانند مواد منفجره را در سطح مولکولی ردیابی کنند. در حالیکه حسگرهای نیش زنبوری نه تنها می توانند مواد منفجره را در مقیاس مولکولی ردیابی کنند، بلکه می توانند در دمای اتاق یا فشار اتمسفر نیز به کار خود ادامه دهند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 30 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

یک عکاس ایرانی بدون استفاده از تجهیزات ویژه و یا میکروسکوپ، تنها با وارونه کردن لنز دوربین عکاسی خود که یک لنز 28 میلیمتری نرمال است، موفق شد تصاویر ماکروی زیبایی را از جهان حشرات به ثبت برساند.

امید گلزار عکاس ایرانی بدون استفاده از تجهیزاتی ویژه و به تنها واسطه وارونه کردن لنز دوربین عکاسی اش از عنکبوتها، بیدها، پشه ها و زنبورها عکسهای ماکروی زیبایی به ثبت رسانده است.

وی برای عکاسی از این حشرات باید آنها را زنده به دام می انداخت و آنها را در یخچال می گذاشت تا به اندازه کافی برای ژست گرفتن بی حال و خواب آلوده شوند.

گلزار می گوید دوربینش او را به جهان ناشناخته و مرموز حشرات و عنکبوتها می برد و به او امکان می دهد پدیده هایی را ببیند که امکان دیدن آنها با چشم غیر مسلح وجود ندارد.

براساس گزارش دیلی میل، بعضی از عکاسان ماکرو برای ثبت تصاویر خود از موضوعات کوچک از لنزهای ماکرو استفاده می کنند، با این همه گلزار از یک لنز نرمال 28 میلیمتری برای ثبت این تصاویر استفاده کرده است، البته به صورت وارونه:

گلزار این تصاویر میکرو را به واسطه وارونه کردن لنز 28 میلیمتری دوربینش به ثبت رسانده است

وی برای اینکه بتواند در بدن حشرات حالت مورد نظرش را ایجاد کند، آنها را در یخچال می گذاشت تا پس از عکاسی آنها را دوباره رها کند

تارهای نامرئی بدن زنبور در این تصویر به خوبی آشکار است

تصویر کلوزآپ از یک مگس خانگی

گلزار این تصاویر میکرو را به واسطه وارونه کردن لنز 28 میلیمتری دوربینش به ثبت رسانده است

تارهای باریک و میکروسکوپی بدن این عنکبوت نیز در تصویر ماکرو به خوبی آشکار شده است

پرتره ماکرو از یک عنکبوت دیگر

گلزار عنکبوت های بومی ایران از قبیل این عنکبوت را به دام انداخته و از آنها عکاسی کرده است

وی برای اینکه بتواند در بدن بندپایان حالت مورد نظرش را ایجاد کند، آنها را در یخچال می گذاشت تا پس از عکاسی آنها را دوباره رها کند

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: شنبه 29 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

مورچه ای روی یک سنگریزه نشسته و قلمرو خود را نظارت می کند و قطره آبی که روی سطح آب می‎چکد، تصاویری از زندگی حشرات چند میلیمتری هستند که لنز دوربین " لی پی لینگ" به روش عکاسی ماکرو ثبت کرده است.

 

لی پی لینگ از مالزی این تصاویر روشن و رنگی را در باغ شخصی خود در مالزی گرفته است.

عکاسی ماکرو یا تصویربرداری ماکرو نوعی عکاسی از نمای نزدیک، بطور معمول از سوژه‌های کوچک است.

به طور کلاسیک سوژه موجود در یک تصویرماکرو بزرگ‌تر از اندازه آن در طبیعت بر روی نگاتیو بوده است. به هر شکل امروزه تصویربرداری ماکرو، تهیه تصویر از سوژه در ابعاد بزرگتر و واضح‌تر از آن چیزی است که در حیات دیده می‌شود.

پیش از روی کار آمدن دوربین‌های دیجیتال، عکاسی ماکرو به علت تجهیزات خاص و پرهزینه برای عموم امکان پذیر نبود.

امروزه لنزهای تله و ذره‌بینی، امکان عکاسی از هر عنصر کوچکی را حتی در دوربین‌های خانگی فراهم کرده است اما عکاسان حرفه‌ای در این شاخه، با آگاهی از فن، ابزار مناسب و نورپردازی‌های دقیق عکس‌های خیره کننده‌ای را تهیه می‌کنند.

 

زندگی آرام یک مورچه، تصویر زیبای عکاسی ماکرو بینش حقیقی به زندگی حشرات فراهم کرده است

روایتی از زندگی حشرات در مالزی که توسط عکاس به تصویر کشیده شده است

لی پی لینگ از مالزی این تصاویر رنگی را در باغ خود در مالزی گرفته است

لینگ با استفاده از آب، گلها و چمن به عنوان صحنه مناسب آنها را با نور طبیعی و رنگها محیط ترکیب کرده است

نشستن یک پروانه روی گلها

عکاس این تصاویر پیش از حرفه عکاسی خود به عنوان یک طراح فعالیت می کرده است

عکاسی ماکرو دربرگیرنده حشرات و حلزونها، مورچه ها و ملخهایی است که در پس آنها پرده های خیره کننده طبیعی قرار دارد

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 28 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 30 31 32 33 34 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com