گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 27 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

این فیلم صحنه اهسته زیبایی از بلند شدن زنبور عسل را از روی گل نشان می دهد

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 27 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀


محققان دانشگاه میشیگان موفق به ابداع شیوه ای شده اند که با استفاده از آن می توانند انرژی بال حشرات را برای تامین برق مورد نیاز سخت افزار کنترل کننده مغز حشرات به کار بگیرند.

 

موسسه دارپا و دیگر موسسه های تحقیقاتی آزاد سالها است که در تلاشند میکرو نقلیه های هوایی یا MAV ها که عموما با الهام از حشرات ساخته می شوند را تکمیل کنند. اما ساخت روبات سبک وزن و پرنده زمانی که برای پرواز به منبع انرژی مانند یک باطری نیاز باشد کار بسیار دشواری است.

از این رو محققان به این فکر افتادند که به جای ساخت چنین روباتی، کنترل ذهن حشرات را به دست بگیرند، به بیانی دیگر حشرات را به گونه ای با ابزار مجهز کنند که امکان ایجاد تغییر در حرکات آنها به واسطه انسان به وجود بیاید، اما این هم مشکلی را حل نمی کند: سخت افزار کنترل عصبی حشرات نیز نیازمند منبع انرژی است.

اکنون به نظر می رسد گروهی از محققان دانشگاه میشیگان توانسته اند این مشکل را برطرف کنند. این محققان موفق به ابداع ابزاری شده اند که انرژی خود را مستقیما از انرژی حرکت بالهای حشره ها به دست می آورد. آنها با استفاده از یک سوسک پرنده و تعدادی ژنراتور فیزیوالکتریکی که به بالهای حشره وصل شده بود توانستند 45 میکرووات انرژی تولید کنند.

 

 

به علاوه محققان معتقدند در صورتی که بتوانند حشرات را به یک حشره-ماشین واقعی تبدیل کرده و ژنراتورها را مستقیما بر روی عضله های پرواز حشرات نصب کنند می توانند حجم تولید انرژی را افزایش دهند. این انرژی برای فعال کردن سخت افزار کنترل کننده اعصاب حشره کافی خواهد بود، این به آن معنی است که توانایی دستور دادن و هدایت کردن یک سوسک پرنده در حال پرواز به انرژی که حشره در حین پرواز تولید می کند بستگی دارد.

بر اساس گزارش پاپ ساینس، این حشرات ترکیبی می توانند کاربردهای متعددی در زمینه تحقیقات، امداد، اطلاعات و اکتشافات و همچنین کنترل شرایط زیست محیطی داشته باشند.

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 24 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

پروفسور ایرانی دانشگاه میشیگان با ارائه فناوری جدیدی قصد دارد از حشرات در ماموریتهای تجسس، امداد و نجات در زمان وقوع بلایای طبیعی از قبیل زمین لرزه یا سیل استفاده کند.

 

قرار است در این فناوری دوربینها و میکروفنهایی بسیار کوچک بر پشت سوسکها نصب شوند تا این حشرات بتوانند به نیروهای امداد در یافتن قربانیان بلایای طبیعی که در زیر آوارها به دام افتاده اند کمک کنند.

خلیل نجفی - دانشمند دانشگاه میشیگان که در حال تکمیل و ارائه این فناوری جدید است، می گوید انرژی حرکتی خود این حشرات به عنوان باتری برای تامین انرژی تجهیزات ارتباطاتی که بر روی بدن آنها نصب شده، استفاده خواهد شد. به این شکل می توان این سوسکهای هیبریدی را در میان ساختمانهای فروپاشیده یا دیگر مناطقی که حضور انسان در آن می تواند خطرناک باشد رها کرده و از آنها برای یافتن بازماندگان حوادث مختلف استفاده کرد.

به گفته نجفی با کمک تکنیک جذب انرژی از حرکات بدن حشره می توان انرژی مورد نیاز دوربینها، میکروفنها و دیگر حسگرها و تجهیزات ارتباطاتی که یک حشره می تواند در یک کوله پشتی کوچک به همراه خود حمل کند را تامین کرد.

فناوری حشره هیبریدی توسط تیمی از مهندسان الکتریک و رایانه از دانشکاه میشیگان به سرپرستی نجفی طراحی شده است.

تیم نجفی تاکنون موفق به ساخت ابزاری شده که می تواند از حرکت بالهای سوسک سبز "ژوئن" در هنگام پرواز انرژی تولید کند.

با قرار گرفتن ژنراتورهای مینیاتوری بر روی هر یک از بالهای این سوسک، نجفی و تیمش انتظار دارند انرژی کافی برای تامین نیروی دوربین و میکروفن نصب شده بر روی بدن سوسک تامین شود تا حشره بتواند با کمک این تجهیزات در شرایط دشوار و نامساعد اطلاعات محیطی جمع آوری کند.

بر اساس گزارش تلگراف، نجفی می گوید یکی از محدودیتها در ساخت و توسعه ریزنقلیه های هوایی یا MAVs محدودیت در وزن و حجم تجهیزاتی است که به همراه خواهند داشت زیرا قدرت تامین انرژی در این ابزار محدود خواهد شد. 

به گفته نجفی نمونه نهایی این فناوری بر روی بدن سوسکهای زنده نصب شده و سال آینده در پروازی کنترل نشده مورد آزمایش قرار خواهد گرفت.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 24 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

یک استاد عکاسی زیستی تصاویر شگفت انگیزی از حشرات و حیواناتی که برای استتار خود تغییر رنگ می دهند و خود را به شکل محیط در می آورند تهیه کرده است.

الکس هاید، استاد عکاسی زیستی دانشگاه ناتینگهام است. این استاد 27 ساله انگلیسی تصاویری نزدیک از دنیای اسرارآمیز مخلوقاتی که خود را پنهان می کنند تهیه کرده است.

این حیوانات تغییر رنگ دهنده در مکانهای مختلفی از جنگلهای بارانی ماداگاسکار تا حیاط خانه این عکاس در "دربی شایر" خود را استتار کرده اند.

الکس هاید در این خصوص گفت: "کلید موفقیت در عکاسی از این حیوانات این است که بدانی این جانوران در کجا، در چه ساعاتی از روز و تحت چه شرایطی تغییر رنگ می دهند."

در میان تصاویری که الکس هاید گرفته است یک مارمولک که خود را شبیه به پوست درخت کرده ، آخوندکی خود را شبیه گل ارکیده کرده است و قورباغه ای که به شکل خزه ها در آمده است به چشم می خورد.

براساس گزارش دیلی میل، بسیاری از این جانوران ساکن جنگلهای بارانی ماداگاسکار هستند. در ابتدا حدود 90 درصد از این منطقه پوشیده از جنگل بود درحالی که امروز تنها 7 درصد از جنگلهای ماداگاسکار باقیمانده اند و بیش از نیمی از این جنگلها بین 50 تا 60 سال آینده نابود می شود.

این عکاس اظهار داشت: "امیدوارم که عکسهای من بتوانند وابستگی این جانوران را به خاستگاه خود نشان دهد. بسیاری از این جانوران پس از خارج شدن از محل سکونت خود قادر به ادامه زندگی نیستند و ما باید از این اکوسیستمهای حساس محافظت کنیم."

یک شیخک گل ارکیده برای فرار از دست شکارچی خود را به شکل این گل زیبا در آورده است

پروانه فلفلی که خود را روی ساقه درخت فان در حیاط خانه الکس هاید در دربی شایر پنهان کرده است

یک شیخک ویلونی به طرز غیرقاب تشخیصی خود را در میان برگهای خشک پنهان کرده است

مارمولکی که خود را شبیه به پوست ساقه یک درخت کرده است

قورباغه در میان خزه ها پارک ملی شبه جزیره ماسوالا

 

ماهی در لابه لای شن و ماسه ها و خرده صدفهای ساحل

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: یک شنبه 23 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

In evolutionary biology, mimicry, also sometimes known as mimetism, is the similarity of one species to another which protects one or both. This similarity can be in appearance, behaviour, sound, scent and location, with the mimics found in similar places to their models.

Mimicry occurs when a group of organisms, the mimics, evolve to share common perceived characteristics with another group, the models. The evolution is driven by the selective action of a signal-receiver, or dupe. For example, birds that use sight to identify palatable insects (the mimics), whilst avoiding the noxious models.

Collectively, this situation is known as a mimicry complex. The model is usually another species except in cases of automimicry. The signal-receiver is typically another intermediate organism like the common predator of two species, but may actually be the model itself, such as a moth resembling its spider predator. As an interaction, mimicry is in most cases advantageous to the mimic and harmful to the receiver, but may increase, reduce or have no effect on the fitness of the model depending on the situation. Models themselves are difficult to define in some cases, for example eye spots may not bear resemblance to any specific organism's eyes, and camouflage often cannot be attributed to a particular model

Camouflage, in which a species resembles its surroundings, is essentially a form of visual mimicry. In between camouflage and mimicry is mimesis, in which the mimic takes on the properties of a specific object or organism, but one to which the dupe is indifferent. The lack of a true distinction between the two phenomena can be seen in animals that resemble twigs, bark, leaves or flowers, in that they are often classified as camouflaged (a plant constitutes its "surroundings"), but are sometimes classified as mimics (a plant is also an organism. Crypsis is a broader concept which encompasses all forms of avoiding detection, such as mimicry, camouflage, hiding etc.

Though visual mimicry is most obvious to humans, other senses such as olfaction (smell) or hearing may be involved, and more than one type of signal may be employed. Mimicry may involve morphology, behavior, and other properties. In any case, the signal always functions to deceive the receiver by preventing it from correctly identifying the mimic. In evolutionary terms, this phenomenon is a form of co-evolution usually involving an evolutionary arms race. It should not be confused with convergent evolution, which occurs when species come to resemble one another independently by adapting to similar lifestyles.

Mimics may have different models for different life cycle stages, or they may be polymorphic, with different individuals imitating different models. Models themselves may have more than one mimic, though frequency dependent selection favors mimicry where models outnumber mimics. Models tend to be relatively closely related organisms, but mimicry of vastly different species is also known. Most known mimics are insects, though many other animal mimics including mammals are known. Plants and fungi may also be mimics, though less research has been carried out in this area.

 

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 21 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شپشه زرافه که تنها 4 سال پیش در ماداگاسکار کشف شده، حشره‌ای عجیب‌الخلقه است که گردنی کشیده و بندبند دارد. گردن حشره نر که 2 تا 3 برابر بلندتر از گردن شپشه زرافه ماده است، برای نزاع بر سر جفت و لانه‌سازی استفاده می‌شود.

این جان‌دار کوچک با گردن عجیب و بلند و ظاهر عجیبش که شبیه به بیگانه‌ها به نظر می‌رسد، یک حشره بومی ماداسگار است که شپشه زرافه نامیده می‌شود. سلاح این حشره عجیب‌الخلقه هم به اندازه ظاهر او عجیب است، شپشه زرافه از گردن بلند و بندبند خود برای مبارزه استفاده می‌کند.

به گزارش دیلی‌ میل، این حشره که به دلیل داشتن پاهایی نه‌چندان بلند، بدنی کوچک و گردنی کشیده و دوتکه بیشتر شبیه به نقاشی‌های سورئال و خیالی است، از این گردن بلند برای مبارزه استفاده می‌کند. اغلب این نرها هستند که هنگام جفت‌گیری از این گردن قوی برای ضربه‌زدن به رقبای خود استفاده می‌کنند.

اسم شپشه زرافه به دلیل شباهت نسبی این حشره به زرافه‌ها انتخاب شده؛ زرافه‌ها هم از گردن بلند خود برای مقابله با زرافه نر رقیب و موفقیت در انتخاب جفت استفاده می‌کنند.

البته گردن بلند حشره نر که تقریبا 2 تا 3 برابر گردن شپشه زرافه ماده طول دارد، تنها در نزاع مورد استفاده قرار نمی‌گیرد. نرها از این گردن بلند برای ساخت لانه نیز استفاده می‌کنند.

بخش قابل‌توجهی از بدن این حشرات را پوسته قرمز متمایزی پوشانده که بال‌ها را زیر خود پنهان کرده است. وجود شپشه زرافه برخلاف ظاهر ترسناکش برای انسان‌ها اصلا تهدیدآمیز نیست.

این حشره که تنها در ماداسکار زندگی می‌کند، سال 2008/1387 کشف شده و هنوز کسی نمی‌داند در معرض خطر انقراض قرار دارد یا نه! نیکولای ساتسکوف، عکاس حیات‌وحش که این عکس‌ها را از شپشه زرافه گرفته، می‌گوید وقتی این حشره را روی برگ‌ها دیدم، نمی‌توانستم آن چیزی را که چشم‌هایم دارند می‌بینند، باور کنم.

ساتسکوف می‌گوید: «به‌رغم شرایط سخت عکاسی از حیات‌وحش، این بخش هنوز هم برای من جذاب‌ترین شیوه عکاسی است. من از حشرات بسیاری عکاسی کرده‌ام؛ اما شپشه زرافه عجیب‌ترین حشره‌ای است که تاکنون با آن برخورد داشته‌ام. گردن بلند این حشره به خوبی می‌تواند نقش سلاح را در نزاع‌های سخت بازی کند و رنگ قرمز حشره برای هشدار به رقبا مورد استفاده قرار می‌گیرد».

«به نظر می‌رسد شپشه زرافه بتواند دست انسان را گاز بگیرد؛ اما در حقیقت از آرواره‌های خود تنها برای جویدن برگ‌ها استفاده می‌کند. نمی‌دانم پس از این با حشره‌ای عجیب‌تر و بی‌آزارتر برخورد خواهم کرد یا شپشه زرافه عجیب‌ترین جانداری خواهد بود که از آن عکاسی کرده‌ام».

 

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 21 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عکاسی اسلواکی پس از بارش باران از حشرات مختلف عکسهای میکروسکوپی به ثبت رسانده که می توانند واکنش حشرات را نسبت به قطرات آب به خوبی نشان دهند.

آندره پاکان" عکاسی از اهالی اسلوواکی است که با استفاده از لنزهایی ویژه از حشراتی که در زیر قطرات باران خیس شده اند عکاسی کرده است.

ذرات کوچک آب بر روی بدن این حشرات چهره ای کاملا جدید و متفاوت را از آنها به وجود آورده است زیرا تحدب قطرات آب بدن این حشرات را ورم کرده نشان داده و ابعاد بزرگتری به آنها بخشیده است.

در یکی از این تصاویر اینطور به نظر می آید که مورچه ای به سختی در حال حمل کردن قطرات سنگین آب است. این عکاس اسلوواکی که در زمینه عکاسی از حشرات پس از بارش باران تخصصی ویژه دارد، خود را نیز به واسطه قرار گرفتن در زیر بارش باران غرق در آب می کند، اما به اعتقاد وی این خیس شدن در زیر باران ارزش دیدن تصاویری که در نهایت از تلاش وی به جا می مانند را خواهد داشت.

بر اساس گزارش میل آنلاین، تصاویر به ثبت رسیده جزئیات کوچکی را از بدن حشرات نمایش می دهند که دیدن آنها با چشم غیر مسلح امکان پذیر نخواهد بود. دوربین مورد استفاده این عکاس کانن 40D است و وی برای نمایش دادن جزئی ترین بخشهای بدن این حشرات کوچک از لنزهایی ویژه استفاده می کند:

قطرات ریز باران ابعاد بدن این حشره آبی رنگ را دو برابر بزرگتر نشان می دهند

پرتره ای از یک سنجاقک باران خورده، جزئیات ساختار چشم حشره به لطف قطرات آب باران به خوبی مشخص است

قطرات باران چهره ای کاملا جدید را به حشرات بخشیده است

مورچه کوچک به نظر ضعیفتر از آن می آید که بتواند بار سنگین قطرات آب را تحمل کند

قطره بارانی که تصویر قاصدکی را در خود دارد توسط این کفشدوزک حمل می شود

عکاس برای ثبت جزئیات بدن حشرات از لنزهای ویژه ای استفاده کرده است

 

قطرات آب مانند عدسی های کوچک بخشهای مختلف بدن حشره را بزرگتر از حد معمول نشان می دهند

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 20 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

دانشمندان با الهام از توانایی حرکت حشرات بر روی سطوح عمودی موفق به ابداع نوار چسبی شده اند که می توان هزاران بار آن را از سطح جدا کرده و دوباره چسباند بدون اینکه قدرت چسبندگی آن از دست برود.

دانشمندان موسسه جانورشناسی دانشگاه کیل در آلمان با مطالعه بر روی شیوه های راه رفتن حشرات بر روی دیوارها با استفاده از تارهای مویی کوچکی که بر روی سطح بدنشان وجود دارد موفق به ابداع نوار چسبی شده اند که از ویژگی مشابه چسبندگی این تارها برخوردار است.

این محققان نواری سیلیکونی متشکل از تارهایی ریز را ابداع کرده اند، این نوار چسب به اندازه ای قدرتمند است که یکی از محققان توانست با کمک آن خود را از سقف آویزان کند. کلید اصلی توانایی ویژه حشرات در راه رفتن بر روی دیوار این حقیقت است که هزاران تار موجود بر روی بدن آنها از نوک مسطحی برخوردار هستند که می توانند سطح تماس با دیوار را به حداکثر برساند.

استانیسلاف گورب" محقق ارشد این پروژه در موسسه جانورشناسی دانشگاه کیل با کمک ابداع جدید خود را از سقف آویزان کرده است

 

به گفته محققان مهمترین عامل برای چسبندگی مناسب، تماس کافی با سطح است و از آنجایی که تارهای مو از نقاط تماس متعددی برخوردارند می توانند تقریبا با هر سطحی تماسی مناسب ایجاد کنند. کندن نوار چسبی که محققان ابداع کرده اند دو برابر دشوارتر از کندن نوار چسبی سیلیکونی مشابه با سطحی هموار است.

بر اساس گزارش دیلی میل، ویژگی دیگر این نوار چسب این است که می توان از آن در زیر آب نیز استفاده کرد و همچنین پس از استفاده از آن هیچ نشانه ای از رسوبات چسبی بر روی سطح به جا نمی ماند. این نوع از چسبها که با الهام از ساختارهای زیستی ساخته شده اند از کاربردهای تجاری متعددی برخوردارند که از آن جمله می توان به استفاده از این چسبها در روباتهای تجسسی برای بالا رفتن از دیوارها اشاره کرد.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 20 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 31 32 33 34 35 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com