گیاهپزشکی(حشره شناسی و بیماری شناسی کشاورزی)

سایت تخصصی رشته گیاهپزشکی

به نقل از سایت نشنال جئوگرافی، ساختار چشم جانوران با آن‌چه که انسان از مفهوم دیدن در ذهن دارد بسیار متفاوت است، در این میان حشرات از جمله جاندارانی هستند که شناسایی مکانیزم دیداری آن‌ها انسان را به شگفتی واداشته است.

این موجودات اغلب دارای چشم‌هایی مرکب هستند، که براساس نوع زیست، محیط پیرامون و از همه مهم‌تر روش تغذیه حشرات تکامل یافته است.

البته نباید از این موضوع غافل شد که حشرات علی رغم برخورداری از چشم‌های مرکب، تفاوت‌های بسیاری در ساختار دیداری با دیگر گونه‌های خود دارند.

تصاویر زیر نمایی نزدیک از چشم‌ گونه‌های حشرات مختلف را نمایش می‌دهد. 

ملخ

سنجاقک

مگس

مگس

زنبور وحشی

شیخک

مگس ژاپنی

سوسک

ملخ

مگس

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 19 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

بسیاری از ما هر روز با هجوم حشرات خانگی رو به رو هستیم، حشراتی که به سادگی آنها را از بین می بریم تا از شر آنها رهایی یابیم اما نگاه کردن به مجموعه ای از نمای نزدیک صورت این حشرات خالی از لطف نیست.

درحالی که ما اغلب عنکبوتها و مگسهای خانگی را از بین می بریم، یک عکاس اقدام به گرفتن نمای نزدیک از صورت این حشرات خانگی کرده است.

پائولو رودریگز از روش عکاسی ماکرو استفاده کرده تا جلوه های بیشتری از جهان اطرافمان را که با چشم غیر مسلح نمی توانیم ببینم به ما نشان دهد.

حشرات عادی خانگی در نور کاملا مناسب برای تصویر برداری نمای نزدیک

این عکاس 32 ساله که به عنوان یک معمار هم کار می کند 10 ساعت برای گرفتن بهترین تصویر انتظار کشیده است

این تکنیک هر قطره شبنم و حتی موهای بدن حشرات را با جزئیات خیره کننده نشان می دهد.

رودریگز اظهار داشت که این تصاویر ممکن است به مخاطب حس احترام بیشتری به حشرات ترسناک خانگی بدهد. در این نوع عکاسی متداول ترین حیواناتی که هر روز می بینیم به هیولاهای واقعی تبدیل می شوند. این تکنیک جزئیاتی را نشان می دهد که ما نمی توانیم با چشم غیر مسلح ببینم.

وی افزود: اکثر مردم این تصاویر را خیره کننده می دانند چرا که هیچ ایده ای ندارد که مخلوقاتی که همه در سیاره زمین از آنها نفرت دارند می توانند چقدر زیبا باشند.

نمایی از هر قطره شبنمی که به پوست یک مگس می چسبد و موهای تک تکی که روی بدن آن وجود دارد

عکاس این تصاویر اظهار داشته که بسیاری از افرادی که این تصاویر را کشده اند از کشتن این حشرت دست برداشته اند

پائولو افزود: یکی از واکنشهای متداول به این تصاویر این بوده است که افراد احترام خود را به این مخلوقات دوچندان کرده اند.

آنها به من گفتند که برخی از حشرات که درخانه آنها پیشتر کشته می شدند اکنون به بیرون از خانه منتقل می شوند.

این عکس یادآور شد: اطلاع از این که کار من چنین تأثیر عمیقی بر مردم داشته به واقع احساس خوبی منتقل می کند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 17 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

 

کتاب Aflatoxins_-_Detection__Measurement_and_Control توسط Irineo Torres-Pacheco در سال 2011 نوشته شده است

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 14 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کتاب Fungicides_for_Plant_and_Animal_Diseases توسط D. Dhanasekaran,  N. Thajuddin A. Panneerselvam در سال 2011 نوشته شده است.

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: جمعه 14 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

به گزارش نیوساینتیست، تحقیقات نشان می‌دهد شته‌ها اگر در معرض نور قرار بگیرند، می‌توانند حجم تولید ATP (منبع زیستی انرژی) خود را افزایش دهند. البته این پژوهش توانایی این حشرات را در انجام فرایند فتوسنتز در برابر نور به اثبات نمی‌رساند؛ اما می‌تواند در طول زمان محققان را به چنین نتیجه‌ای سوق دهد.

کاروتنوئیدها رنگدانه متداول در جلبک‌ها، باکتری‌ها و قارچ‌هایی هستند که می‌توانند نور را دریافت کرده و برای فرایند فتوسنتز از آن استفاده کنند. در میان حشرات نیز تنها شته‌ها دارای ژنی هستند که می‌تواند به آنها توانایی تولید رنگدانه‌های کاروتنوئیدی را بدهد که رنگ سبز خاص این حشرات را ایجاد می‌کنند.

ماریا کاپوویلا و همکارانش در دانشگاه نیس فرانسه، با بررسی شته‌های دارای رنگدانه‌های کاروتنوئیدی و همنوعان آنها که فاقد این رنگدانه‌ها بودند، متوجه شدند تنها تولید ATP در معرض نور در گروهی افزایش پیدا می‌کند که دارای این رنگدانه‌ها هستند.

کاپوویلا می‌گوید: «این تحقیق نشان می‌دهد شته‌ها می‌توانند ابزارهای فرایندی شبیه به فتوسنتز را در اختیار داشته باشند». کریستوفر هاو از دانشگاه کمبریج اضافه می‌کند: «این آزمون نمی‌تواند وجود فرایند فتوسنتز را در شته‌ها اثبات کند، شاید نور در این حشرات به جای اینکه در این فرایند به کار گرفته شود، نقشی غیرمستقیم را در تولید مولکول‌های ATP بازی می‌کند که هنوز شناخته نشده است». 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: پنج شنبه 13 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

عکاس فرانسوی «دیوید چمبون» 10 سال به صورت غیرحرفه‌ای عکاسی کرده تا امروز توانایی ثبت چنین عکس‌هایی برسد. در تصاویر زیر او از حشرات در هنگام صبح و وقتی که شبنم صبح گاهی روی بدن آنها نشسته است، عکاسی کرده و این تصاویر زیبا را به وجود آورده است. 

 

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 12 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

تکنیک عکاسی ماکروگرافی جزئیات دقیق و خیره کننده ای از سنجاقکها و حشرات ارائه داده که با شبنم صبحگاهی کریستالی و یخ زده به نظر می رسند.

 

 قطرات کوچک آب زیبایی سنجاقک را دو برابر کرده و جزئیات رنگهای قرمز، نارنجی، سبز و آبی این حشرات پرنده را به چشم می رساند.

عکاسی ماکروگرافی، همانطور که در این تصاویر که توسط دیوید چامبون گرفته شده تکنیکی است که نیازمند یک منبع نور مناسب است و در این رابطه این قطرات شبیه جواهر روی تن این حشرات ایجاد کرده که نور لازم را برای این اثر هنر فراهم کرده است.

عکاسی ماکرو یا تصویربرداری ماکرو نوعی عکاسی از نمای نزدیک، بطور معمول از سوژه‌های کوچک است. بطور کلاسیک سوژه موجود در یک تصویرماکرو بزرگ‌تر از اندازه آن در طبیعت بر روی نگاتیو بوده است. به هر شکل امروزه تصویربرداری ماکرو، تهیه تصویر از سوژه در ابعاد بزرگتر و واضح ‌تر از آن چیزی است که در حیات دیده می ‌شود.

این تصاویر انیمیشنهای پیکسار را به ذهن متبادر می کند، چرا که مشاهده سنجاقکهای رنگارنگی که هزاران قطره آب به بدنش چسبیده با روند عادی زندگی روزمره فاصله بسیاری دارد.

به نظر می رسد که این حشره کوچک با شبنم پوشانده شده است و تنها پاهای این حشره به چشم می رسد

حبابهای آب زیبایی این حشره را دوچندان کرده و جزئیات رنگهای متنوع آن را نشان می دهد

حبابهای بی شمار چون آرایشی این حشرات را در برگرفته و رطوبت آنها را به الماسهای طبیعی تبدیل کرده است

دیوید کامبون عکاس 31 ساله این تصاویر اظهار داشت که به عکاسی از سنجاقکها درحالی که قطرات شبنم صبحگاهی روی چهره خواب آلود آنها نشسته علاقه دارم، آنها شبیه جواهرهای ناب هستند و من که همواره فرد عجولی هستم باید به قدری آرام حرکت کنم که آرامش آنها را برهم نزده و باعث نشود که آنها بپرند.

 

هزاران قطره کوچک حشرات را پوشانده و آنها را به جواهرات صبحگاهی تبدیل کرده است

عکاس این تصاویر افزود: من این عکسها را در طول یک روز تعطیل و زمان طلوع خورشید گرفتم. محل سکونت من فاصله اندکی با یک منطقه حفاظت شده طبیعی در منطقه دابز فرانسه دارد که بهترین محل برای عکاسی ماکرو است. نمی توانم این لحظات را توصیف کنم چرا که هرکدام از آنها یک شگفتی خاص خود بوده است.

این حشره کوچک لبه یک برگ نشسته و بی حرکت مانده تا خورشید بدنش را خشک کند

 

 این حشره از بالای یک ساقه برگ نگاه می کند و یک چشم خود را به عکاس دوخته است

 

پیش از روی کار آمدن دوربین‌های دیجیتال، عکاسی ماکرو به علت تجهیزات خاص و پرهزینه برای عموم امکان پذیر نبود.

امروزه لنزهای تله و ذره‌بینی، امکان عکاسی از هر عنصر کوچکی را حتی در دوربین‌های خانگی فراهم کرده است اما عکاسان حرفه‌ای در این شاخه، با آگاهی از فن، ابزار مناسب و نورپردازی‌های دقیق عکس‌های خیره کننده‌ای را تهیه می‌کنند.

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: چهار شنبه 11 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

شاید زنبورهایی که عسل تولید نمی‌کنند به علت ترس از نیش زدن جزء حشرات منفور باشند اما این تصاویر خارق العاده می‌تواند نشان دهد که اگر نور درست هنگام عکاسی وجود داشته باشد، زندگی این زنبورها نیز زیبا به نظر می رسد.

به گزارش خبرگزاری مهر، این تصاویر چشمگیر، زندگی این حشرات را از چشم اندازی متفاوت نشان می دهند و بعد آرامش و زیبایی زنبورهای متواضع را در دوربین قاب گرفته است.

ایرینا کوزورگ عکاس این تصاویر پس از نصب تجهیزات عکاسی ماکروی خود در حیات خانه اش با استفاده از غذای شیرین چون تمشک این زنبورها را به سمت خود کشیده است.

شاید زنبورهایی که عسل تولید نمی‌کنند به علت ترس از نیش زدن جزء حشرات منفور باشند اما این تصاویر خارق العاده می‌تواند نشان دهد که اگر نور درست هنگام عکاسی وجود داشته باشد، زندگی این زنبورها نیز زیبا به نظر می رسد.

این تصاویر چشمگیر، زندگی این حشرات را از چشم اندازی متفاوت نشان می دهند و بعد آرامش و زیبایی زنبورهای متواضع را در دوربین قاب گرفته است.

ایرینا کوزورگ عکاس این تصاویر پس از نصب تجهیزات عکاسی ماکروی خود در حیات خانه اش با استفاده از غذای شیرین چون تمشک این زنبورها را به سمت خود کشیده است.

گرفتن تصویر یک زنبور که به سوی آب می رود در کسری از ثانیه

زنبورها در بالای یک میوه جمع شده اند

رنگهای زیبای زنبور در این تصویر به خوبی نمایان است

این عکاس 35 ساله از مسکو که زنبورها سه بار در طول این فرآیند وی را نیش زده اند صبورانه در انتظار زنبورها بوده تا با غذای خوشمزه ای که برایشان فراهم کرده آنها را به سوی خود بکشد.

نکته جالب اینجاست که عکاس این تصاویر اعتراف کرده است که تا پیش از گرفتن این تصاویر، چون بسیاری از مردم به این نوع زنبورها علاقه ای نداشته و ترجیح می داده است که از مورچه ها عکاسی کند اما ناگهان تصمیم گرفته است که با زنبورها نیز طرح دوستی بریزد.

وی افزود: این زنبورها بسیار باهوش تر از چیزی هستند که من انتظار داشتم. هربار مجبور بودم 30 دقیقه در انتظار بمانم تا آنها از راه برسند، اما نتیجه کار ارزش این انتظار را داشت.

این تصاویر چشمگیر نشاندهنده این نوع زنبورهای آزار رسان در یک نور ملایم است درحالی که آنها از روی گلی به روی گل دیگر می روند.

یک زنبور به آهستگی روی یک گیاه حرکت می کند تا به غذای خود در بالای غنچه برسد

عکاس این تصاویر می گوید که زنبورهای بی عسل چون سایر موجودات از این که با آنها صحبت کنید لذت می برند. آنها به یک صدای آرام علاقه داشته و از حرکتهای سریع استقبال نمی کنند. به نظر می رسد که رفتار آنها به وضع هوا بستگی دارد، هرچقدر هوا بهتر باشد آنها رفتار دوستانه تری دارند.

وی افزود: وقتی درحال گرفتن این تصاویر بودم سه بار مرا نیش زندند اما هربار مقصر خودم بودم چرا که به نظر نمی رسد که آنها کسی را بدون دلیل نیش بزنند. باید به خاطر می سپاردم که من در قلمرو آنها بودم و باید به عنوان یک مهمان رفتار می کردم

ایرینا کوزورگ تجهیزات عکاسی ماکرو خود را تنظیم می کند

ایرینا گاهی مجبور می شد 30 دقیقه در انتظار گرفتن یک تصویر بی نقص بماند

نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: سه شنبه 11 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

کتاب INSECTICIDES PEST ENGINEERING در سال 2012 توسط Farzana Perveen نوشته شده است

برای دانلود به ادامه مطلب مراجعه کنید


ادامه مطلب
نویسنده: دکتر آیدین زیبایی و دکتر رقیه حبیبی ׀ تاریخ: دو شنبه 10 مهر 1391برچسب:, ׀ موضوع: <-CategoryName-> ׀

صفحه قبل 1 ... 32 33 34 35 36 ... 68 صفحه بعد

CopyRight| 2009 , plant-protection-science.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com